Kategoriler

Gazze’de son takas

Gazze’de İsrail ile Hamas arasındaki esir takasının sonuncusu gerçekleştiriliyor. Hamas yedinci turda üç yerine altı İsrailli esiri serbest bırakıyor. İlk olarak Gazze’nin kuzeyindeki Refah’ta iki esir Kızılhaç’a teslim edildi. Karşılığında 602 Filistinli mahkum İsrail hapishanelerinden salıverilecek.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takasının sonuncusu bugün gerçekleştiriliyor. Hamas yedinci esir takasında 3 yerine 6 İsrailli esiri serbest bırakacak. Kızılhaç’a teslim edilecek rehinelerin isimleri şöyle: Eliya Cohen, Omer Shem Tov, Tal Shoham, Omer Wenkert, Hisham al-Sayed ve Avera Mengisto. Buna karşılık olarak İsrail de 602 Filistinli mahkumu serbest bırakacak.

İsrail basını, Hisham al-Sayed ve Avera Mengistu’nun 10 yıldan uzun bir süredir Gazze’de rehin tutulduğunu iddia etti.

22 ESİR TESLİM EDİLDİ

Yetkililer, bugün yapılması planlanan yedinci rehine takasının takvime uygun bir şekilde gerçekleşmesinin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Hamas, rehine takası kapsamında şu ana kadar 19’u sağ, 3’ü cenaze olmak üzere sağ 22 İsrailli rehineyi teslim etti.

CENAZE KRİZİ

Hamas, rehine ve mahkum takası anlaşması kapsamında önceki gün dört rehinenin cansız bedenini İsrail’e teslim etti.

İsrail ordusu, teslim edilen cenazelerden birinin Shiri Bibas’a ait olmadığını öne sürerek bunun ateşkes anlaşmasının “son derece ciddi bir ihlali” olduğunu bildirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ihlal nedeniyle “Hamas’a bedel ödeteceğini” söyledi.

Hamas iddialar üzerine İsrailli rehine Şiri Bibas’ın kalıntılarının, İsrail hava saldırısının Bibas’ın tutulduğu yeri vurmasının ardından enkazdan çıkarılan diğer insan kalıntılarıyla karışmış gibi göründüğünü belirtti.

Filistinli grup daha sonra Bibas’ın naaşını İsrail’e teslim etti. İsrail, Bibas’ın kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa’da ‘Cennet Künkü’ coğrafi işaret yolunda
Bursa
Engelli ralli pilotu Kübra’dan ilham veren hikâye
Bursa
15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak... Sözlü sınavlar 23 Haziran'da
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de öğrenciler atık toplamak için yarıştı
Bursa
CBME Türkiye, Bursalı katılımcıları için yıl boyu öğrenmeyi destekliyor
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Bursa Orhaneli'de kayıp Burak sağ salim bulundu
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Minik eller renkli hayaller çizdi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Gençlik merkezleri, sınav haftasında 24 saat açık
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Umuteli Kurban Bayramı’nda Da Yüzleri Güldürdü