Kategoriler

Emeklilerin gözü bayram ikramiyesinde

Milyonlarca emekli, yaklaşan Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde alacakları bayram ikramiyesinin miktarını merak ediyor. 2025 yılı için ikramiye rakamları henüz kesinleşmemiş olsa da, kulislerde konuşulan rakamlar dikkat çekiyor. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, emekli bayram ikramiyesine ilişkin tahminlerini paylaştı.

SGK Başmüfettişi Karakaş’a göre, mevcut hesaplamalar ikramiyenin 3 bin 720 TL seviyelerinde olabileceğini gösteriyor. Ancak siyasi müdahale ihtimaline dikkat çeken Karakaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi halinde bu rakamın 4 bin TL’ye yükseltilebileceğini belirtti.

TAVAN RAKAM 4 BİN TL Mİ OLACAK?

Karakaş, KRT TV’de katıldığı canlı yayında yaptığı değerlendirmede, ikramiyenin her iki bayramda da 4 bin TL olarak belirlenebileceğini söyledi. Ancak bu rakamın üzerine çıkılmasının beklenmediğini vurgulayan Karakaş, “Hedef enflasyon oranına göre şu anda 3 bin 720 TL konuşuluyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerse, bayram ikramiyesi 4 bin TL’ye çıkabilir. Ancak bu rakamın üstüne çıkılması beklenmiyor” ifadelerini kullandı.

KESİN KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bayram ikramiyeleriyle ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki haftalarda yapılması beklenirken, emekliler hükümetin atacağı adımları yakından takip ediyor. Gözler şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği kararda.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti'den İnce Medya Grup'a ziyaret!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den 'Bursa Emek ve Endüstri Tarihi Sempozyumu'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Çalı-Kayapa'dan gece mesaisi devam ederken
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'nın gastronomi haritası oluşturuluyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTÜ’den depreme dirençli bursa için kritik adım
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
“Felsefi bakış yaşam biçimi olmalıdır”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
ÖZER MATLI, 'BURSA'YI GIDA SEKTÖRÜNDE BÖLGESEL GÜÇ YAPMAYA KARARLIYIZ'
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
OKUL SPORLARI İLÇE ŞENLİKLERİNDE GÖRKEMLİ FİNAL
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Depremin ardından büyük tehditlerden biri patlama riski!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
BÖBREK NAKLİ OLAN ÇOCUKLAR HEKİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ