Kategoriler

Toplum sağlığı için aşı şartı

Sosyal medya aracılığıyla kolaylaşan yanlış bilgi yayılımının ve yakın geçmişte atlatılan pandeminin çözüldüğü dünyada son yıllarda artan aşı karşıtlığı, kitlesel sağlık için korunmanı devam ediyor.

Aşının belirli ülkelerina karşı doğal savunmasını kullanımını ve güçlerini güçlendirdiğini Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. yakalanmaz, onunla nasıl savaşacağını bilir, olasılık ya oluşmaz ya da hafif atlatılır” dedi.

Tarihteki değişimlerden ders çıkarmak gerekiyor

Aşılar sayesinde ülkelerina karşı uygunluk ve hastalık oluşumusa bile daha hafif seyredeceği vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları aşılamaya güvenmek çok önemli” dedi.

Uzm. Dr. Mehmet Kılıç, Türkiye'deki zorunlu aşıları şöyle sıraladı:

Çocukluk dönemindeki zorunlu aşılar

Hepatit B ve A, BCG yani verem, difteri, boğmaca, tetanoz, inaktif çocuk felci, hemofilus influenza ve hepatit B içeren 6'lı karma, pnömokok yani zatürre, KKK (kızamık, kızamıkçık, kabakulak), ağızdan çocuk felci yani çocuk felci, difteri, tekrar doz olmak üzere tetanoz ve son olarak su çiçeği aşısı, kalıcı çocukluk aşılarıdır.

Çocuklukta zorunlu olmayan ama önerilen aşılar

İshale karşı rotavirüs, menenjit için meningokok, HPV ve her yıl ortaya çıkan influenza yani grip aşısı, zorunlu olmasa da çocuklukların yaptırılması önerilen aşılardır.

Sağlıklı yetişkinlere önerilen aşılar

Sağlık Bakanlığı tarafından kişilere tavsiye edilen aşılar; aşının üstünden on yıl geçtiyse tetanoz, difteri, yıllık yapılan influenza yani grip ve HPV'dir.

Gebeler için difteri, asellüler boğmaca ve tetanozu kapsayan karma ve yıllık kavrama aşısı sorunu gelirken, 65 yaş üstünde ise pnömokok, yıllık kavrama aşısı ve zona oldukça kritik değere sahip.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTÜ’den depreme dirençli bursa için kritik adım
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
“Felsefi bakış yaşam biçimi olmalıdır”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
ÖZER MATLI, 'BURSA'YI GIDA SEKTÖRÜNDE BÖLGESEL GÜÇ YAPMAYA KARARLIYIZ'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
OKUL SPORLARI İLÇE ŞENLİKLERİNDE GÖRKEMLİ FİNAL
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Depremin ardından büyük tehditlerden biri patlama riski!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
BÖBREK NAKLİ OLAN ÇOCUKLAR HEKİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Modüler inşaatla 3 yılda 1 milyon konut üretimi mümkün
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
YENİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİYLE YÜZDE 10 ENERJİ TASARRUFU SAĞLANIYOR
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Keskinoğlu, Suudi Arabistan ve AB Pazarlarında
Sağlık
2 Kez Görüntülendi.
Robotik Cerrahiyle 80 Yaşında Sağlığına Kavuştu