Kategoriler

Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek

Yıllık 2,9 milyar dolarlık halı ihracatıyla Çin'den sonra dünya ikincisi olan Türkiye, halı ihracatını artırmak için pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) Halı İhracatını Geliştirme UR-GE Projesi'nde yer alan 9 firmanın tanıtımıyla 21-24 Nisan 2025 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne “Halı Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” gerçekleştirildi.

Yıllık 2,9 milyar dolarlık halı ihracatıyla Çin'den sonra dünya ikincisi olan Türkiye, halı ihracatını artırmak için pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) Halı İhracatını Geliştirme UR-GE Projesi'nde yer alan 9 firmanın tanıtımıyla 21-24 Nisan 2025 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne “Halı Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” gerçekleştirildi.

Dünya çapında halı sektöründe önde gelen fuarlardan olan Domotex Middle East Fuarı'nı da ziyaret eden Egeli halı ihracatçıları, 23 Nisan 2025 tarihinde Dubai'de 30'un üzerinde ithalatçı firmayla 200'ün üzerinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Halı İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi'nden Birleşik Arap Emirlikleri'ne hızımızı artırmayı hızlandırmak için atladıklarının pazarını çizdi.

“Halı Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti”ne Dubai Başkonsolosluğumuz ve Ticaret Ataşe katkılarımızı edennazi, “22 Nisan'da Domotex Middle East ziyaret fuari gerçekleşti. Fuar ziyareti ile gösteri yapanları makine halıları, kilimleri, el halıları ve tekstil zeminleri inceleyerek olası işlerle uğraştıkları yerde yapıldı. Firmalarımız doğru bir pazaralerini, yaşadıkları bir Eskizde devamı için BAE'ye ziyaretlerini artıracaklarını ve çok daha fazlasını gerçekleştirdiklerini belirttiler. Villa ve Otel gibi mekanlara dayalı halı üretebilen firmalar başarılı görüşmelere imza attı. Bizden yeni pazarlama faaliyeti organizasyonları iletildiler” şeklinde konuştu.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin, Ticaret Bakanlığı destekli halı URGE Projesi'nde 17 firma yer aktaran Eskinazi şöyle devam etti: “Proje kapsamında gerçekleştirilen ihtiyaç analizi sonrasında ilk olarak “İhracata Yönelik Satış Becerilerinin Geliştirilmesi” ve “Pazar Araştırma Yöntemleri” eğitimleri verdi. Birleşik Arap Emirlikleri ihracatta güçlü pazarlardan biri. 2024 yılında 95 milyon dolarlık halı ihraç edildi. Bu heyetle BAE'ye halımızı 100 milyon doların üzerine çıkaracağımıza.

Firma Görüşleri

Hakan Yetiş-Gülseven Halı A.Ş.; "Halı sektörü için ikili iş görüşmeleri ve fuar ziyaretini kapsayan Birleşik Arap Emirlikleri Halı Sektörel Ticaret Heyeti düzenlenmesi çok güzel oldu. Bu tür programların tekrarlanması bekleniyor. Güzel verimli ikili iş bağlantıları yapıldık. ileriye yönelik ihracat sözleşmelerine dönüşlerine başlandı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'ne teşekkür ediyoruz."

Ali Görkem Yiyen– Yüner Halı Ltd. Şti. "Birleşik Arap Emirlikleri Halı Sektörel Ticaret Heyeti bizim için verimli geçti. Bundan sonraki ticaret heyeti organizasyonlarının Amerika Birleşik resimleri ve İngiltere'ye yapılmasını istiyoruz."

Elif Kabak-Elif Nur Halı A.Ş.: "Dubai'de 20 ikili iş toplantısı gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin 10 tanesi bizim ürün profilimize uygun ithalatçılardan yer aldı. 6 ithalatçıyla uzun soluklu işler çok sayıda kümemize kuruldu. Ticaret ekibi profesyonel bir ekip tarafından organize edildi. Emeği geçenlere teşekkür edildi.

Lütfü Kutlu-İsmail Özkul Halıcılık A.Ş. "Domotex Middle East Fuarı ziyareti ve ikili iş görüşmeleri çok verimli geçti. Ticaret heyeti bünyesinde 18 firmayla ikili görüşmeler gerçekleştirdik. 16 tanesiyle ticaret yapabilecek durumdaydık. Beklediğimizden daha aktif bir organizasyon oldu. Bu tür organizasyonların devamını istiyordu."

Mustafa Akarsu-Hendesi Yapı. "BAE Halı Ticaret Heyeti'nin takvimi çok iyi planlanmış. Domotex Fuarı nedeniyle Dubai'de olan ithalatçılarla görüşerek buluştuk. İthalatçı firma profilleri bizim için en çok uyumluydu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'