Dr. Hakan Çınar, geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı değerlendirmede, DIŞYÖNDER’in kurulduğu 2019 yılından bu yana çok önemli işlere imza attığını söyledi. Derneğin 48’i kurumsal, 223 üyeye ulaştığını bildiren Dr. Çınar, şöyle devam etti:
“Biz dış ticaret fazlası veren bir Türkiye hedefliyoruz. Tüm çalışmalarımızı da bu hedef doğrultusunda yürütüyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiklerimiz gelecekte neler yapabileceğimizi ortaya koyuyor. Kısa sürede Ticaretin Kolaylaştırılması Komitesi gibi ülkemiz için son derece önemli bir yapının üyesi olmayı başardık ve bundan gurur duyuyoruz. Bu yıl Yetkilendirilmiş Yükümlülük Sistemi Komitesini devreye aldık. Önümüzdeki dönem için de yoğun bir gündemimiz var. Gümrüklerde dijitalleşme ve kağıtsız beyanname, iş süreçlerinde bürokrasiyi ve maliyetleri azaltma, katma değerli ihracatı artırma ve Türkiye’yi transit taşımacılık üssü haline getirme yönünde yapılacak tüm çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Yürüttüğümüz AB projeleri ile ülkemize ve iş dünyasına değer katmayı da sürdüreceğiz Tüm bu çalışmalarla dış ticaret fazlası veren Türkiye hedefine giden yolu kısaltmayı amaçlıyoruz.”
DIŞYÖNDER’de 15 kişilik bir yönetim kurulunun yanı sıra 36 kişilik genişletilmiş bir yönetim kurulu inşa ettiklerini bildiren Dr. Çınar, “Artık bu ekiple ve yedi aktif komitemiz ile çok daha güçlüyüz. Önümüzdeki dönem bizler için hem çok hızlı hem de çok hareketli geçecek.” dedi.