BTÜ Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü'nün devam ettiği Veri Bilimi Topluluğu ile Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi, erken yaş döneminde veri okuryazarlığının bilincini artırmak ve gençlerin veri bilimine olan ilgisini desteklemek amacıyla "Lise öğrencileri Veri Olimpiyatı" düzenledi.
BTÜ Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Bilen açılış konuşmasında, etkinliğe kırkın üzerinde lise öğrencisinin oluşturulduğu 12 takıma katıldığını bildirdi. Veri olimpiyatlarına katılanlara, Türkiye İtibar Akademisi'nin özel veri seti üzerinde dağıtılabilir R programlama dili ile veri analizini yaparak, Analitik düşünme, veri görselleştirme ve veri odaklı problem çözme gibi uygulamalı olarak kalma olanağını kullanmalarını aktardı.
Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan UHAL Müdürü Arif Ataç, 'Veri Çağı'nda adı geçen bu çağda ileriye yönelik yön verecek gençlerin iyi bir veri okuryazarı olmalarını vurgulayarak üniversite-lise işbirliğiyle faaliyetlerini sürdürme çabası içinde olduğunu belirtti.
UHAL Müdürü Arif Ataç açıklamasında, Veri Olimpiyatları sırasında BTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Öğüt tarafından dört oturumluk uygulamalı temel R programlama eğitimi ve Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü tarafından öğretim üyesi Prof. Dr. Erken Işığıçok “Üçüncü Göz, İstatistik” semineri belirtildi.
Ataç, gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemek ve iyi bir veri okuryazarı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Lise Veri Olimpiyatı'nın BTÜ Veri Bilimi ve Analitiği Bölümünün koordinatörlüğü, Yıldırım Belediyesinin katkıları ve ev sahipliği, Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi'nin de bulunduğu ile 23 Mayıs 2025 Cuma gününde bulunan Hançerli Medresesinde bilgi.
Dereceye giren sertifikayı tebrik ederken konuşmasında UHAL Müdürü Ataç, “Veri Olimpiyatına” hazırlanarak aslında bugün burada bulunan her öğrencimizin kazandığını vurgulayarak, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti.