Kategoriler

Bursa’da Türkiye’nin İlk “Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı” Açıldı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Fethiye Şehit Öğretmen Şekip Akın İlkokulu bahçesinde, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı” düzenlenen törenle açıldı. Okul öncesi çocuklara yönelik olarak tasarlanan sınıf, kültürel mirasın erken yaşta pedagojik yöntemlerle aktarılmasını hedefleyen iki bilimsel doktora projesinin uygulama alanı olarak hayata geçirildi.

Açılış törenine Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, eğitim camiasından temsilciler, akademisyenler ve veliler katıldı. Proje; Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Prof. Dr. İsmail Sağlam yürütücülüğünde, doktora öğrencileri ve okul öncesi öğretmenleri Betül Dinçer ve Meral Güney’in araştırmaları temel alınarak geliştirildi.

Bilimsel altyapısı Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen proje, aynı zamanda Bursa İl Milli Eğitim MüdürlüğüOrhaneli Belediyesi ve Toplumsal ve Stratejik Araştırmalar Derneği (TOSADER) iş birliğiyle yürütülüyor.

Eğitimde Kültürel Mirasın Yeni Adresi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile de uyumlu olan proje, sadece çocukların kültürel değerlerle iç içe bir öğrenme süreci geçirmesini değil; aynı zamanda okul dışı öğrenme ortamlarının gücünü ve aile iş birliğinin eğitimdeki katkısını ortaya koymayı amaçlıyor. Bu kapsamda açık hava sınıfında 12 haftalık kültürel miras eğitim programı uygulanmaya başlandı.

Açılış etkinliği, protokol konuşmalarıyla başladı. Ardından proje sınıflarının hazırladığı “Yedi Bölge Türkiye” adlı kültürel gösteri sahnelendi. Öğrencilerin coşkulu performansı büyük beğeni toplarken, misafirlerden alkış aldı. Program kapsamında sınıfta yer alan tematik merkezler gezildi, atölye çalışmaları izlendi ve geleneksel müzik dinletisi ile etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Eğitimde Bilimsel ve Sürdürülebilir Yaklaşım

Proje, sadece okul öncesi eğitimi değil, tüm eğitim kademelerini etkileme potansiyeline sahip. Günümüzün hızla değişen yaşam koşulları ve küreselleşmenin getirdiği kültürel kopuşlara karşı çözüm sunmayı amaçlayan bu girişim; bilimsel temellere dayalı, sürdürülebilir ve bütüncül bir eğitim modeli öneriyor.

Projenin nihai hedefi, çocukların kültürel mirası tanıması, anlaması ve sahiplenmesini sağlamak. Aynı zamanda, eğitim süreçlerine yenilikçi, kalıcı ve toplumsal bağları güçlendiren katkılar sunmak da projenin öncelikleri arasında yer alıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ergül Halisçelik'ten gençlerle 'sürdürülebilirlik' üzerine sohbet
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Dağ bölgesi Büyükşehir ile kalkınıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den 'Çevre Haftası Şenliği'
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den istihdam sağlayan katkılar
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURSA BELEDİYELER BİRLİĞİ 2025 YILI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa'da Kamu Kaynaklarıyla Eğitime Destek: 64 Bilgisayar Keles'teki Köy Okullarına Kuruldu
Bursa
Bursa Dijitalleşen Türkiye’nin Buluşma Noktası Oldu!
Genel
2 Kez Görüntülendi.
İSKİ SUYUN HAFIZASI 3. KISA FİLM YARIŞMASI'NIN BAŞVURULARI BAŞLADI
Genel
3 Kez Görüntülendi.
ABB VE HOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ
Genel
2 Kez Görüntülendi.
Bakan Göktaş: “Bugün itibariyle 163 bin 295 haneye doğum yardımı ödemeleri toplu olarak aktarılıyor”