Kategoriler

DAVUTKADI’DA YENİ BİR YAŞAM ALANI YÜKSELİYOR

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin en eski yerleşim yerlerinden olan Davutkadı Mahallesi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı.

Yıldırım Belediyesi, 27 mahalle ve 286 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçenin ilk mahallelerinden olan Davutkadı’da, yürütülen Davutkadı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni yapılar yükselmeye başladı. 22 bin metrekare alan üzerinde ‘yerinde dönüşüm’ yöntemiyle yürütülen projenin kapsamında 238 konutun yanı sıra 4 bin metrekarelik yeşil alan, çocuk parkı, yürüyüş yolları ve ortak kullanım alanları bulunuyor.

SÜRECİ İSTİŞAREYLE YÜRÜTÜYORUZ

Yıldırım ve Bursa için kentsel dönüşümün bir tercihten ziyade zorunluluk olduğuna vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kentsel dönüşüm projelerimizi planlarken, uygulamaya geçerken neyi nasıl yapacağımızı önce o bölgenin insanlarına soruyor ve yol haritamızı buna göre belirliyoruz. Davutkadı’da süreç böyle devam ediyor.  Bu etaba başlarken 290 hak sahibi ile uzlaştık. Yine hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda buradaki dönüşümü etap etap gerçekleştireceğiz.  2. Etap için de yüzde 90’ın üzerinde uzlaşma sağladık. Bir taraftan 1. Etabın inşaatını yaparken, diğer taraftan da 2. Etap için yeni bir inşaat sürecinin hazırlıklarını yapıyoruz. Bölgedeki dönüşüm çalışmalarımız, Musababa, Sinandede ve Yediselviler’de devam edecek. Modern, güvenli, ulaşılabilir Yıldırım’ı hemşehrilerimizle birlikte abat edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de kız çocukları için Mini Voleybol Şenliği
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediye Meclis Toplantısında MHP Grubu Hamitler Çöplüğünü gündeme getirdi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Aydın Kemerçeşme mahalle sakinleriyle kahvaltıda buluştu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Hobabüs İnegöl’ü Harekete Geçiriyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
ERGUVAN’DAN GÖRKEMLİ FİNAL
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Tarihi Çalı Güreşleri'nde 800 pehlivan er meydanına çıkıyor
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Fazıl Say'dan İznik'e özel
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursalı mümkün, Nâzım Hikmet'i sahneye taşıdı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
ŞİRKETLERİN GELECEĞİ MÜSİAD BURSA'DA MASAYA YATIRILDI
Bursa
39 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ERKAN AYDIN’IN ALTINI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ UMUT NURAL MI OYUYOR ?