banner13

İki kişinin bildiği sır değildir diye güzel söz vardır!
Öncelikle bugünkü yazıma geçmeden bazı konuları sizlere paylaşmak  istiyorum.
Yaklaşık  2 yıldır Bursa medyadında özellikle hiç bir şey eskisi gibi olmayacağını yazmıştım.
Tabiki bunun alt yapısında bazı konuları bildiğim ve öngörüde bulunduğum için gündeme getirmiştim.
Ve aradan gecen bu  kadar zaman sonra dediklerimiz gerçeklşemeye başladı.
Hamd  olsun...

Artık Dünya genelinde bile kurumsal medya kuruluşlarının çokta önemi kalmadı.
Ülkemizde ve Bursa'mızda da  durum farksız aslında.
Artık internet haberciliği ile anlık haberlerle istediğiniz konuyu gündem yapabiliyorsunuz.
Artık bir gazetecinin bile kendi haber sitesi ile yazdığı yazılar ve yaptığı tv progrmları ile kurumsal medya firmalarını bile geride bırakabiliyor.
İşte Bursa'da elinde bilgi gücü olan gazeteciler artık kimseye muhtaç değil.
Bunları neden yazdım artık Bursa medyacında kartelci bir  bakışta dönemi  bitmiş oldu.
Artık her gazeteci kedince bir güç olduğunu söylemeliyiz.

Şimdi gelelelim dün yazdığım köşe yazısından sonra yine telefonlarımız bugün de  susmadı.
Bir çok kesimden kişi bana ulaştı ve bazı görüşmeler yaptım.
Hatta arayanlar arasında gazeteci arkadaşlarımda vardı.
Dün yazdığım 'Büyükşehirde Skandalla Bitmiyor' yazısında gündeme getirdiğimiz Bursa Büyükşehir Belediye eski Danışmanı Mehmet Odabaşı'da  bize direk ulaşmak yerine sosyal medyadan yazı yazarak cevap verme tercihinde bulundu.
Gerci bu konularda biraz acemi olsa gerekirki  hakkında yazdığımız varsa itiraz ettiği bölümleri bize cevap hakkını kullanarak ulaşabilirdi.

Bana sosyal medyada yazdığı yazıda aynen sizlere  aktarıyorum ''Yazdığınız yazının tek bir doğru bir satırı yok.Tanımadığınız birisi hakkında bu kadar kolay kara çalamazsınız.Hukuki olarak hakkımı arayacağım.Adalet önünde karşılaşmak ve tanışma üzere..'' dedi.
Gerci bu aralar moda oldu,birisi hakkınızda olumsuz bir şey varsa hemen  mahkemeye verme hastalığı başladı.
Sıkıntı yok bizler burdayız ama madem size haksızlık yapılıyor sizde cevap hakkınızı kullanın ve sorulara cevap verin.
Neden kaçıyorsunuz  ki?
Onuda anlamakta zorlanıyorum...

Bu noktada yine İnce Medya Gurp bünyesinde faaliyet gösteren  Manşetx Haber sitemizde yayınlanan ''FOTOĞRAFTAKİ KADIN KİM?'' haberi sonrasında da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Vekili Avukat Kürşat Ergün talebi ile bu haberin erişiminde Bursa 3.Sulh Ceza Hakimliği tarafından durdurulma kararı alındı.Ama ne oldu bu davadan da beraat etti.

Bu yaşanan süreç sonrasında yangından mal kaçırırcasına alel acele birilerinin sanki servis ettiği yazıyı  Lodos Haber sitesinde ''Başkan Aktaş'ın hukuk zaferi!'' diye haber yayınlanarak bana direk mesaj göndermiş oldular.

Ne oldu Özlem Yağmur Buydağ hanım hevesiniz kursağınızda mı kaldı?Geçmiş olsun...

Ayrıca bu konu ile ilgili bu haber sitesnin sahibi Özlem Buydağ hanımefendi ile ilgili sorular sorduk ama hala cevap alamadım.
Ne demiştim o yazımda 'Para Solcuları da Bozuyur'
Bu yazının da cevapını bekliyoruz ...

Yetmedi gectiğimiz günlerde de başka kişi ise  Nejla (Semra) adında bir ablamz tarafından da yapmış olduğumuz bir yazı ile sitemizdeki haberi  neden kaldırılmadı diye güya kendince konuyu gündeme getirdi.
Halbuki bu yazı zaten yayından kalkmıştı haberleri yoktu.

İşin aslında bu haberler ilgi bizler hem haber sitemizde hemde ManşetX Gazetemizde konuyu çokta net bir şekilde ifade etmiştik.
Bu yazılan haber hem Bursa'da hemde Ankara'daki abonelere çoktan gitmişti.
Bilmeyenler için o yazının giriş kısmını bir kez daha izah edeyim...

''Esrarengiz haber sonrası ilginç gelişmeler...
 02.05.2020 Tarihinde Uludağ medya haber sitesinde çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hakkında esrarengiz bir haber yayınlandı. Bir yurtdışı gezisinde çekildiği öğrenilen fotoğrafa yer verilen haberde o dönem İnegöl Belediye Başkanı olan Aktaş Aktaş'ın bir kadının fotoğrafını çekerken görülüyordu.

Diye sorulan haber'de söz konusu kadının Başkan  Alinur Aktaş'la bir gayrimeşru gönül ilişkisi olduğu ima ediliyordu.
Yine bu haberler konuşulurken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının Eski Danışmanı Kenan Kibarın kankası Bursa'da Meydan Gazetesinin İmtiyaz Sahibi  Ercan Akyıldız'ın iddialara göre tetikcilik olarak kullancağı ve kurduğu www.uludagmedya.com 'da bu esrarengiz haberin çıkmasıda manidardı.
Çünkü  Kenan Kibarın'ın görevden alınması sonrası ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a karşı bir salvo hareketi  olarak yorumlanmıştı.
Haber yayınlandıktan Bursa'da ses getirdikten sonra Uludağ medyanın internet sitesi ilginç bir şekilde erişime kapandı. Bu kapanmanın dışarıdan bir müdahale ile mi oldu yoksa haberler ve karlı anlaşmalar konusunda uzman olan Ercan Akyıldız'ın yine karlı bir anlaşması sonucumu kapandığı kulislerde merak edilen konuların başında geliyor.
Yine bu sıradışı haber çıktıktan sonra bu siteyi En Bursa'nın satın aldığı ve sonrasında neler yaşandığıda merak konusu olarak yerinde duruyor.
Zaten yeni bir anlaşma olup olmadığının kokusu da yakında çıkacak gibi duruyor.''yazmıştık.

Hatta bu  Uludağ Medya haber sitesinin akıbeti ile ilgili En Bursa devredilgiği iiel ilgili hala ne ilk danışmanı  Kenan Kibardan nede ikinci danışmanı Ercan Akyıldız'dan  hala belgeleri açıklamaması da akıllarda soru işareti uyandırıdğını iletelim.

Zaten bu yazı ile ilgili Google 'Fotoğraftaki Kadın Kim ?'' diye yazdığında karşınıza 02.05.2020 tarihli  Uludağ Medya haber sitesninin linki çıkıyor.
Linke tıkladığınızda ama site açılmadığını görüyorsunuz.


Bende bu haberi görür görmez o gün sosyal medyada (Twitter'da) payalaşmıştım.
Tarih ve saat ordada yazmaktadır.

Şimdi bu haberler ilgili rahatsız olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın avukatının mahkemeye yapmış olduğu savunmasında aynen sizlere aktarıyorum ;
''Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kişilik haklarına saldırılan haberin kaynağı olarak bir süre önce yayınına ara veren uludagmedya.com sitesi kaynak gösterildi.
Yayınına ara veren bu sitesinin ise kaynak olarak kime ait olduğu bilinmeyen ve bir dönem Alinur Aktaş hakkında çok sayıda asılsız paylaşım yapan daha sonra kapanan bir sosyal medya hesabı kaynak gösteriliyordu.  Sağlam bir kaynağa dayandırılmayan yüzlerin tanınmadığı montaj olup olmadığı tartışmalı siyah-beyaz bir fotoğraf ile de görsel destek sunulmaya çalışılıyordu.'' denilmiş.

Şimdi Bursa Büyükşehir Belediye  Başkanı Alinur Aktaş bu haberle ilgili neden kamuoyuna açıklama yapmadı da mahkeme yolu ile bu haberi kapattırma ihtiyacında bulundu?

Madem bu fofoğraf montaj veya haberlerde asılsız neden bu haberi kaldırma ihitiyacına acilen bulundunuz?

Peki siz bu fotoğraftaki hanımefendi ile olan fotoğrafı ( ki bizde adı,soyadı,yaptığı işi,adresi  (Slayt Truzim) herşeyi mevcut) montaj diyorsanız yanındaki kişiler demi montaj?

Hatta bir bilgi  daha verelim bu hanımefendiye İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde ve şimdide Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemlerde Slayt Truzim olarak işler verildiği iddia ediliyor .Doğru mu?

O zaman Bursa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a başka bir soru daha sormak durumunda kalıyoruz.

Şimdi bu fotoğraf çekilirken yanınızdaki kişilerden birisi olan İyi Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir bu fotoğrafın doğru olduğu ve montaj olmadığı söylerse ne yapacaksınız?
Kaldı ki fotoğrafta kendisinin olduğu ayan beyan ortadır. 

Düşünmek bile istemiyorum ama   koskoca Belediye Başkanı bu konuyla ilgili yalan beyanda bulunmamıştır herhalde.
Yoksaki bu hareket Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yakışmaz!

Şimdi gelelim yazımızın sonunu...
Yine bu Fotoğraftaki Kadınla iligli yine zamanında enteresen olaylar yaşandığınıda akataralım.
Hatta bu konular o dönem İnegöl Medyasında gündem olmuş.
Olayın çok kısa özeti  ise , 6-19 Nisan 2015 tarihleri arasında İtalya`nın Milano kentinde düzenlenen I Saloni 2015”mobilya Fuarının dönüşünde uçakta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir işadamı arasında büyük kavga yaşandığı yazılmıştı.

Bu yazdığım konu ile ilgilide  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu olaya da kalkıp böyle bir olay yaşanmadı  diye bu yazıyı durdurma kararı aldırtmaz herhalde.
Çünkü olayı olayı yaşayan İnegöllü bazı iş adamlarından konunun teyidini aldığımı ifade deyim.
İsimlerinide gerekirse tek tek yazarım...

Evet bizler bu ve buna benzer konular olmak üzere İnegölde bir dönem sosyal medyadan gündem olan ''Fethi Vacip'' ile ilgilide önemli konuları Bursa'lı okurlarımıza akatarmaya devam edeceğim.
Yine ilerdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi yaşaşan önemli konuları sizlere aktarmaya devam edeceğim.
Bizi izlemeye devam edin.
Selam ve dua ile.

Not:İki bayramı yaşadığımız bu özel  günde başta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Genlik ve Spor Bayramımız olmak üzere kutlar ,ayrıca yine tüm islam aleminin mübarek Kadir gecesinin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.