Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN ADI YILDIRIM’DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nin açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, bürokratlar ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

‘DÜNYA STANDARTLARINDA BİR TESİS’

Yıldırım’da 250 bin genç nüfusun bulunduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “653 bin nüfuslu Yıldırım ilçemiz Anadolu’nun, balkanların ve kafkasyanın zengin yapısıyla birlikte güçlü bir birlikteliği simgeliyor ve bu yüzüyle de potansiyel bir enerjisi var. İnşallah bizler böyle spor tesislerimizle, sosyal yaşam merkezlerimizle birlikte bu potansiyel enerjiyi doğru bir şekilde kanalize ederek kinetize edecek bir yapıya kavuşturacağız. Sizlerin desteğiyle inşa edilen bu mekanlar gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte ruh kazanacak, Naim Süleymanoğlu gibi adını altın harflerle tarihe yazan örnekleriyle birlikte inşallah bu ülkemizin adını, bayrağını, şanını ilelebet yaşatacaklardır. Naim Süleymanoğlu’nun isminin ölümsüzleşeceği, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 metrekare inşaat alanı olmak üzere toplamda 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesisin bünyesinde 2 bin 500 kişilik spor salonu, fitness salonları, dünya standartlarına uygun yüzme havuzu, jimnastik salonları, tekvando ve boks ringleri bulunuyor” dedi.

‘BU EMANETİ EN GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAŞATACAĞIZ’

Yıldırım Belediyesi olarak yaz spor okullarında 10 bin kadar çocuğa birçok branşta hizmet verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “İnşallah Kış spor okullarımızla da bu tip hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Çocuklarımıza spor yaparken sadece beden sağlığını değil onlara ruh sağlığı noktasında da destek verecek eğitimlerle süreci destekleyeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun projesi olan 10 bin pota ile 20’ye yakın mahallemizde inşallah sokak basketbolunu yaygınlaştıracak çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yine yüzme bilmeyen kalmayan sloganıyla birlikte de bünyemizde bulunan 5 adet yüzme havuzunda Yıldırımlı tüm gençlere yüzmeyi öğreteceğiz. Böyle büyük bir tesisi Yıldırıma kazandırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler burayı Cumhurbaşkanımızın, sizlerin bir emaneti olarak kabul ediyoruz. Bizlerde bu emaneti en güzel bir şekilde yaşatacak, sizlerin gurur duyacağı, örnek olacağı bir tesisi olarak yürüteceğiz” diye konuştu.

BURSA’YA DEĞER KATACAK

Gençleri sporla hayata hazırlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere bu projede emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak yaptığımız önemli çalışmalar var. Bursa aldığı bu hizmetlerin hakkını ziyadesiyle ülkemize verecek. Bursa üreten, Bursa kadim, Bursa sadık bir şehir. Yıldırım’daki kadınımız, erkeklerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız hepsi bu tesisten istifade edecekler. Bu milletin bayrağını, bizlerin göğsünü kabartmış, değerli büyüğümüz Naim Süleymanoğlu’nun isminin de yaşatılacağı bu tesis inşallah Yıldırım’ımıza, Bursa’mıza ışık verecek, renk katacak” dedi.

BİZ BU ÜLKENİN SEVDALISIYIZ

AK Parti’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla yola çıktığını ifade eden TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “Son 17 yılda Bursa’mıza 50 milyar liralık yatırım yapıldı. Ağustos ayının 4’ünde Cumhurbaşkanımız toplamda 66 milyar lirayı bulan İstanbul-İzmir otobanının açılışını gerçekleştirdi. Aynı gün adeta 5 yıldızlı konfora sunacak bir hastane olan 2 milyar 350 milyon TL’lik şehir hastanemizin açılışını gerçekleştirdik. Daha aradan 2 ay geçmeden işte burada, Türkiye’de çok müstesna bir yere sahip olacak bu devasa tesisimizin açılışını sayın bakanımızın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Eğer insanınızı seviyorsanız, ülkenize sevdanız ve aşkınız varsa sizi hizmet yapmaktan hiçbir güç alıkoyamaz, bu aşka kimse ket vuramaz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletinin aşığıdır, ülkesinin sevdalısıdır ve burada onun talimatları doğrultusunda bu ülke kalkınmaya devam edecektir. Yeter ki siz onun arkasında destekçisi olmaya devam edin. Bursa her defasında bu desteği göstermiştir ve bundan sonra eminiz ki bu desteği göstermeye devam edecektir. Balkanlardan, Makedonya’dan, Arnavutluk’tan, Bosna’dan, Karadağ’dan çok sayıda insan Bursa’ya geldi. Bu gelen insanların içerisinde sembol olmuş, ismi adeta o gelinen göçün dönemiyle özdeşleşmiş isimler vardır. Onlardan bir tanesi de Naim Süleymanoğlu’dur. Ülkemizin göğsünü kabartmış, madalyalarla taçlandırmış ve bu ülke çocuklarına spor anlamında bir vizyon ortaya koymuştur. İşte bu tesise onun ismini vermek suretiyle Bursa’nın bu özel durumuna da Sayın Cumhurbaşkanımızın, geçmiş dönem başbakanımızın ve sayın bakanımızın bir teveccühü olmuştur. Bunun içinde kendilerine teşekkür ediyorum. Yıldırım’a, Bursa’mıza kazandırmış oldukları bu hizmetten dolayı kendilerinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.  

‘BU KOMPLEKS BİR VİZYON PROJESİDİR’ 

Bursa’nın sporun ve sporcunun dostu bir şehir olduğunu anımsatan Bursa Valisi Yakup Canbolat da, “Spor şehri olan bu kent hiç şüphesiz bu takdiri ulusal ve uluslararası alanda birçok başarılar elde ederek bizleri gururlandıran, başarılı sporcularına borçludur. Başarılı sporcuların yetişmesi içinde alt yapının güçlü olması gerekmektedir. Son 15 yılda gerek devletimizin, gerekse yerel yönetimlerimizin gençliğe verdiği önemle birlikte alt yapı alanında önemli boşluklar modern spor tesislerinin hayata geçirilmesi ile birlikte doldurulmaya başlanmıştır. Bugün açılışını yaptığımız ve yaklaşık 28 milyon TL’ye mal olan bu muhteşem spor tesisi dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran, 46 kez dünya rekoru kıran, tüm zamanların en iyi halter efsanesi Naim Süleymanoğlu’nun ismini taşıyan bu eser bir vizyon projesidir” dedi.

‘SPOR’DA EŞSİZ BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK’

Son 18 yıldır Türkiye’nin pek çok alanda gelişim, değişim halinde yoluna devam ettiğini, hiç bir gücün, şebekenin ve unsurun bu kutlu yürüyüşü durduramayacağını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Elbette gelişme alanlarımızdan bir tanesi de spor. Sporda son 18 yılda eşsiz bir devrimi, dönüşümü gerçekleştirdik. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın spora olan özel ilgisinin çok önemli bir etkisi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilhamlarıyla bu çerçevede değişen ve gelişen spor hamlemizin eşsiz bir örneğinin bugün açılışını gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz bu eser sadece Bursa’nın değil ülkemizin de eşsiz eserlerinden bir tanesi. İçerisinde ki spor salonuyla, yüzme havuzuyla, gençlik merkezi, antrenman salonları, toplantı salonları, saunası ve hamamıyla pek çok faaliyeti içerisinde bulunduracak ve sizlere hizmet edecek ve gece gündüz çalışacak bir tesis. Ben bu tesisin Yıldırım halkına, Bursa’mıza, gençlerimize, kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

YENİ NAİM’LER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Amaçlarının toplumu sporla buluşturmak olduğunu, bu buluşturmanın özünde de kadınların olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Değerli kadınlarımızdan, toplumun öncüsü olarak sporun tabana yayılması noktasında ev de bir eş, bir anne olarak aileye öncülük etmelerini bekliyoruz. Çünkü bu tesisler sizler için, bu tesisler boş durduğunda, daha az vatandaşımız bu tesislerden yararlandığında bir anlam ifade etmiyor. Bu yüzden biz bu tesisleri 7-24 sizlerin hizmetine açtık. Gece gündüz demeden gelecek bu tesisleri kullanacaksınız. Okullarımızda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, sporcularımız evde annelerimiz ablalarımız, eşlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere biz bakanlık olarak burada Yıldırım belediyesi ile çok önemli bir iş birliği yapıyoruz. Yerel yönetim ve bakanlığımızın işbirliği ile inşallah tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde bu tesisi işleteceğiz, bu tesisten yarının şampiyonlarını her alanda yetiştireceğiz bunun için hiçbir bahanemiz yok. Ülkemize nice gururlar yaşatmış, ebediyete uğurladığımız Naim Süleymanoğlu’nu da bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum. Değerli kardeşi de burada. Bu vesileyle hem kardeşine hem ailesine hem de tüm sevdiklerine tekrar baş sağlığı diliyorum ve kendisini biz hiçbir zaman unutmamak, yaşatmak adına ve yeni Naimler yetiştirmek adına çalışacağımızın, gayret göstereceğimizin taahhüdünü bu vesile ile ifade etmek istiyorum.”

MEHMETÇİĞE DESTEK VEREN SPORCULARA TEŞEKKÜR

Sporun birleştiren ve dönüştüren bir ruhu olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Spor demek kardeşlik demek, spor demek barış demek. Bizde son günlerde hamdolsun çok bereketli bir sportif gelişime şahit oluyoruz. Cimnastikten boksa, futboldan voleybola kadar pek çok branşta sporcularımızın başarılarıyla övündük. Bundan sonraki süreçte bu gördüğümüz başarılar bu işin başlangıcıdır, büyük başarıların müjdecisidir diyorum. Bu vesileyle başarıların ardından gözyaşıyla, sevgisiyle, sempatisiyle kahraman Mehmetçiğimize selam eden tüm sporcularımıza bende selamlarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Bilsinler ki sporcularımızın selamı Mehmetçiğimizin gönlüne ve kalbine ulaşmıştır ve hiçbir güç başarısıyla Mehmetçiğine destek veren, Mehmetçiği sevgiyle hürmetle selamlayan sporcularımızın önüne geçemeyecektir. Bu evrensel barış mesajını başka yerlere çekmek isteyenler manipülatif oyunlarla, bu güzel selamı kötü yerlere çevirmek isteyenler ne sporcularımızın başarısının önüne, ne de bu güzel selamın gücüne engel olamayacaklardır. Biz medeniyet olarak barışın, selametin, esenliğin temsilcileriyiz ve hiçbir şekilde hiçbir suretle ne ayrımcılık güderiz, ne de ayrımcılığa razı oluruz. Biz barışı tesis eden, birleştiren ve inşa eden bir ecdadın torunlarıyız. Bu gördüğünüz şehirde, Yeşil Bursa’da bu şanlı tarihe eşlik etmiş en güzel şehirlerimizden bir tanesidir ve inşallah sporcularımızla, gençlerimizle gelişeceğiz bütünleşik bir şekilde barışık bir ve beraber olarak yarınlara yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

7/24 HİZMET VERECEK

Yıldırım Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte tesisin yönetiminde önemli bir söz sahibi olacağını sözlerine ekleyen Bakan Kasapoğlu, “İnşallah sizlerin istekleri doğrultusunda belediyemiz bu tesisi işletecek. Bizde bakanlık olarak gereken desteği vereceğiz. 7-24 çocuk, genç, yaşlı, engelli, engelsiz demeden sizlerin yuvası ve hizmetinde olan bu tesisi gelin kullanın. Yüzme öğrenmek isteyenler, diğer branşlarda kendi ilgilerine ve yeteneklerine göre kendini geliştirmek isteyenler bize ve belediyemize taleplerini bildirsin. Bundan sonraki süreçte gerek Bursa’mızın ilçelerinde gerek Bursa Büyükşehir’imiz ile birlikte her alanda sportif yatırımlarımızın müjdesini verdik. İnşallah önümüzdeki günlerde Ankara’da hep birlikte bu protokolü gerçekleştireceğiz. Bundan sonra da sizlerle beraber olmaya gerek açılışlarımızla, gerek temel atma ve organizasyonlarımızla da devam edeceğiz. Bu vesile ile tesisimizin bereketli bir şekilde çalışmasını, verimli bir şekilde işletilmesini temenni ediyorum. Bursa’mıza, yarınlarımıza, geleceğimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.