Kategoriler

Fukuşima Nükleer Faciasında Son Gelişme: Tepco Yöneticileri Yargılanıyor

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO) yöneticileri Fukuşima Nükleer Faciası’yla ilgili olarak yargılanıyor.

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi’nin (TEPCO) eski üç yöneticisi, Japonya’da 2011 yılında Fukuşima’da meydana gelen nükleer felaketle bağlantılı suçlamalarla yargılanıyor. Eski şirket yöneticileri mesleki ihmal suçundan yargılanıyor.

Birçok kişinin ölümüne ve santralin yakınlarındaki hastaneden tahliye edilen hastaların yaralanmasına neden oldukları suçlamalarıyla yargılanan şirket yetkilileri davada suçlamaları reddetti. Öte yandan, bu dava 2011 yılında nükleer santralde meydana gelen felaketten sonra açılan ilk ceza davası.

Nisan 2011’de Japonya’da gerçekleşen Töhoku depremi, Fukuşima’da bulunan Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO)’ya ait olan Fukuşima Daiiçi Nükleer Enerji Santrali’nde sızıntılara neden olmuştu. Atmosfere radyoaktif madde salınması ile sonuçlanan olay, 1986’daUkrayna’da gerçekleşen Çernobil kazasından sonra en büyük nükleer santral kazası olarak tarihe geçmişti. 7. seviye nükleer tehlike olarak nitelenen kaza, 2 ölüme 37 fiziksel, 3 radyasyon patlaması olmak üzere 40 yaralanmaya sebep olmuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Aydın, mahalle buluşmalarını sürdürüyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de 15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan Domaniç'e anlaşma desteği
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Bursa: Bizim safımız tabuta sığmayanların safıdır
Gündem
18 Kez Görüntülendi.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN!
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA 15 TEMMUZ COŞKUSU
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yenişehir Havalimanı Haziran'da 22 bin yolcuya hizmet verdi
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Sigorta Acenteleri sektörün sorunlarını konuştu
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA HAYAT HASTANESİNDE BAŞARILI OPERASYON
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de Başkan Özel'den 15 Temmuz mesajı