Kategoriler

CEREBRAL PALSY’Lİ ÇOCUK VE GENÇLER SPOR İLE SOSYALLEŞİYOR

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile, sporun Cerebral Palsy’li bireyler üzerindeki olumlu etkisini ön plana çıkarmak amacıyla “Adım Adım Gelişiyorum; Sosyalleşiyorum!” projesi başlattı. “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında Ocak ayında başlayan projede karada ve su içerisinde 40 Cerebral Pasly’li bireyin sporla gelişimi izleniyor.

Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Proje kapsamında 40 Cerebral Palsy’li çocuk ve gencin, ilgili uzmanlar rehberliğinde, sportif çalışmalarına destek olarak, hareketlerinde bağımsızlık kazanmaları amaçlıyor.

Egzersiz eğitim programlarının öncesi ve sonrasında yapılan bilimsel testlerle, Cerebral Palsy’li çocuk ve gençlerin, erken dönemde başladıkları sportif faaliyetlerin, olumlu gelişmeleri ölçülerek, sporun bilimsel etkilerinin olarak ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 40 Cerebral Palsy’li bireyin 12 hafta boyunca, bir grubu su sporları kısmında, diğer bir grubu ise kara sporları tarafında, gerçekleştirdikleri sportif aktivitelerle fizyolojik ve psikolojik gelişimlerine katkı sağladılar, diğer yandan da sosyalleşme imkanı buldular.

İkinci ayağı Eylül ayında başlayacak olan Adım Adım Gelişiyorum-Sosyalleşiyorum Projesinin, Cerebral Palsy’li çocuk ve gençlerin sporun farklı branşlarıyla tanışmaları ve spor camiasının da Cerebral Palsy konusunda farkındalığının arttırılması amaçlanmaktadır.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede
Bursa
BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim
Bursa
TOFAŞ play-off için Galatasaray Ekmas karşısında
Bursa
Bursa’da örnek daire izdihamı
Bursa
Tekstilde iflas ve konkordato fırtınası
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret
Bursa
CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş, CHP'nin Bursa için gelecek planlarını değerlendirdi
Bursa
Turizmciler çalışacak eleman bulamıyor?
Bursa
İnegöl Yeniceköy Mahallesinde yeni yollar açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Geleceğin veteriner hekimlerine Osmangazi'de eğitim