Kategoriler

YILDIRIMLI ÇOCUKLARIN SERTİFİKA HEYECANI

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cezeri Robotik ve Kodlama Kursu’nu tamamlayan 75 öğrenci sertifikalarını aldı.

17 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında 760 kursiyerin başvuruda bulunduğu ‘Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nde’ 90 öğrenci eğitim gördü. Uzman öğretmenler tarafından 15 günlük temel eğitimleri tamamlayan öğrencilere, arduinonun dil yapısı, scarp yazılım dil bilgisi, temel elektronik bilgisi, mikro motor bilgileri gibi robotoik temel bilgiler ve kodlama bilgileri verildi. Öte yandan kursu başarıları ile tamamlayan öğrenciler, ‘Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nde’ adlıkları eğitimi, ‘yildirimkodluyor.com’ sitesinden izleyerek bilgilerini pekiştirip tek başına da arduino robotik kodlamayı yürütebilecekler.

‘TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN OLUN’

‘Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nin teknolojiyi tüketen değil üreten, vaktini daha değerli geçiren, anlamlı kılan bir neslin yetişmesi için bir başlangıç olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu küçük bir adım. Ama bu küçük adımlar, bu başlangıçlar bizlerin ayağa kalkışına, modern dünyaya bilimimizle, sanatımızla yeniden ulaşmamız adına örnek bir adım olacak. Bugün burada 75 kardeşimize aldıkları eğitimi daha anlamlı hale getirecek belgelerini takdim edeceğiz. Eğitim süresi boyunca kullandıkları araç ve gereçleri de kendilerine hediye ediyoruz. Edindikleri tecrübe ve bilgiyle inşallah evde bu faaliyetleri, çalışmaları yapmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede
Bursa
BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim
Bursa
TOFAŞ play-off için Galatasaray Ekmas karşısında
Bursa
Bursa’da örnek daire izdihamı
Bursa
Tekstilde iflas ve konkordato fırtınası
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret
Bursa
CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş, CHP'nin Bursa için gelecek planlarını değerlendirdi
Bursa
Turizmciler çalışacak eleman bulamıyor?
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
İnegöl Yeniceköy Mahallesinde yeni yollar açılıyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Geleceğin veteriner hekimlerine Osmangazi'de eğitim