Kategoriler

Arap Gazetecilerin Fetih Yolculuğu

Anadolu’yu karış karış tanımak ve tanıtmak için Türkiye’ye gelen Türk Arap Medya Derneği’nden 37 gazeteci, Bursa ziyaretlerinde Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdi.

Bursa’nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliği ile yurt içi ve yurt dışından ziyaretçileri kendisine çekmeye devam ediyor. Binlerce ziyaretçinin akın ettiği Fetih Müzesi’nin son misafirleri Türk Arap Medya Derneği’nde yer alan basın mensupları oldu. Dernek üyeleri, müzede ilk olarak Osmanlı Devleti’nin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu, daha sonra ise geleneksel çiniler, kütüphane ve konferans salonlarını inceledi. Fetih gününün canlandırıldığı dev kubbe karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen gazeteciler, 694 yıl öncesinin Bursa’sına tanıklık etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Arap ziyaretçilere eşlik ederek müze hakkında detaylı bilgiler verdi. Dündar, “Yeşil bina konseptiyle tasarlanan müzemiz, iç içe geçmiş iki binadan oluşuyor. 42 metre açıklığındaki kubbeyi oturtmuş olduğumuz 6 tane direk, Bursa'da metfun 6 padişahımızı simgeliyor. Dünyadaki diğer panoramik müzelerde bir savaş sahnesini anlatılırken, Panorama 1326 Bursa’da Osmanlı’nın tüm dünyada barış ve huzuru hâkim kılma felsefesi anlatılıyor. Bugüne kadar 789 bin 920 ziyaretçiyi müzemizde ağırladık. Burası, Bursa’yı Bursa dışına taşıyan ve her yerde konuşulan bir eser oldu” dedi.

Ziyaret sonunda müzeye büyük bir hayranlık duyan Türk Arap Medya Derneği üyeleri, Başkan Mustafa Dündar’ı tebrik ederek alkış yağmuruna tuttu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BURSA TİCARET BORSASI MECLİS BAŞKANLIĞINA MUSTAFA AKSU SEÇİLDİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Susuzluk Fark Etmeden Can Yakıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURSA’DA KESİNTİSİZ ULAŞIM İÇİN YENİ HAMLE
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
Nev Sağlık Grubu'ndan Bursaspor’a Dev Destek
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ 3 MÜZE, HER CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ SAAT 22.00’YE KADAR AÇIK OLACAK
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Nöbetçi Kitaphaneler Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor
Bursa
10 Kez Görüntülendi.
BÜYÜKŞEHİR'DEN GECE GÜNDÜZ ULAŞIM SEFERBERLİĞİ
Bursa
21 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de İstihdam Koordinasyon Kurulu İlk Toplantısını Yaptı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Mudanya Üniversitesi’nde kontenjanlar doldu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Erkan Aydın’dan Soğukkuyu’da kentsel dönüşüm mesajı