Kategoriler

Kırgız Halkı İznik'te Şenliklerde Buluştu

Kırgız Cumhuriyeti'nin her yıl geleneksel olarak muhafaza ettiği Kırgız Şenlikleri bu yılda İznik'te gerçekleşti.

Etkinliğe Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İznik İlçe Başkanı İnanç Şahin, Kırgızistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova, Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Kırgızistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Bilal Tutuş, Bolu Fahri Konsolosu Atillahan Kurt, Belediye Meclis Üyeleri, Yardımcıları, Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği'nin katılımıyla çok sayıda Kırgız vatandaşı katıldı.

 

Kırgızlar Türbesine geçerek heyet burada dualar ederek kurban kestiler.Heyet ardından İznik Belediyesi'ne boğuldular burada Başkan Kağan Mehmet Usta ile bir araya geldiler.

 

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi'nin yanında bulunan yaklaşık 500 kişilik alana sahip Kırgız Heyet burada Kırgız Şenliği için toplanmıştır. Burada ki programda geleneksel Kırgız yemekleri pişirilerek oyunlar oynandı.

 

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta etkinlikte yaptığı konuşmada “Bugün burada, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürlerin buluşma noktası olan İznik'te, Kırgız kardeşlerimizin geleneksel tatillerine ev sahipliği yapma sıkıntısı. da güçlendiren bir adımdır.

 

Bugün burada sadece yemeklerimizi, oyunlarımızı, geleneklerimizi paylaşmıyoruz. Aynı zamanda ortak tarihimizin, dostluğumuzun ve kardeşliğimizin de ölçüsünü çiziyoruz. Bu etkinlik, Türkiye ve İznik ile Kırgızistan arasındaki bağların ne kadar derin ve güçlü olduğunu bir kez daha gösteriyor.Sizlerin bu topraklarda kendinizi evinizde hissetmeniz için en büyük mutluluktur.Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.Kırgız-Türk dostluğu ebedî olsun” dedi.

 

 

Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta tarafından Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev'e, Kırgızistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova'ya, Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov'a ve Bolu Fahri Konsolosu Atillahan Kurt'a günün anısı İznik Çinisi takdim edildi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Osmangazi Belediyesi’nden 19 Mayıs için muhteşem iki konser
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
TMMOB Bursa İKK'dan 19 Mayıs konseri
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
BURSA TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZER MATLI’DAN 19 MAYIS MESAJI
Bursa
2025`in Şampiyonu Galatasaray
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
İŞ DÜNYASININ DUAYENLERİ, GENÇ MÜSİAD BURSA'NIN YBA ETKİNLİĞİNDE GENÇLERLE BULUŞTU
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Kırgız Halkı İznik'te Şenliklerde Buluştu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, kardeş kentlerden gelen sporcularla buluştu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Mustafa Bozbey’den ‘Kapalı Tribün’ ve ‘Bursaspor Müzesi’ müjdesi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA İTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ’NDEN ÖĞRENCİLERİN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİNE DESTEK
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
İNCE MEDYA GRUP,19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADI!