banner20

AK Parti Bursa'da belediye başkan aday adaylığı için son gün olan 1 Aralık’ta enteresan olaylara şahit olduk.

AK Parti Bursa’da belediye başkan aday ADAYI olmak için istifa eden 8 İlçe başkanı, bu aralar en çok konuşulan konulardan birisi ve gündemde ki yerini korumaya da devam ediyor.

İşte Ak Parti'de istifa eden ilçe başkanlarının görev yerleri;

Yıldırım, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Harmancık, Yenihşşehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan.

Yine bu istifalara ilaveten AK Parti Bursa İl Yönetiminden de 4 kişi istifa etti.

İşte bende bu konularla ilgili merak edilen soruları sizlere aktarıyorum;

-AK PARTİ’DE geçen sene seçilerek ilçe başkanı olan başkanlar seçilirken, önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığı seçimlerinde aday olmayacaklarını bildikleri halde neden aday oldular?

-Şayet istifa eden İLÇE başkanlarının böyle bir düşüncesi vardıysa, neden daha önce böyle bir adım atmadılar?

-Diğer belediye başkan aday adayları için, ilçe başkanlarının istifası haksız bir rekabet sağlamadı mı?

-Yine AK Parti için önemli bir seçim Arife’sinde mevcut ilçe başkanları istifa ederken, AK Parti BURSA İl Başkanlığı’ndan izin alarak mı hareket ettiler?

-Yoksa mevcut AK Parti İlçe başkanları kendi istekleri doğrultusunda istifa mı ettiler? Durum böyle ise daha da vahim bir durum olduğunu iletelim.

-Bu istifalardan sonra gözler, istifa eden ilçe başkanlarının yerine kimlerin geleceğine çevrildi.

Bakalım AK Parti Genel Merkezi,  Bursa’da istifa eden 8 ilçe başkanı ile ilgili ülke genelinde çok istifa eden illerden birisi olan Bursa’da, yerel seçimler öncesinde nasıl bir adım atacak hep beraber göreceğiz.

Bu arada Bursa’da istifa eden İLÇE başkanları yerine 10 gün içersinde yeni atama yapılacağı söyleniyor.

Yine bize gelen bilgilere göre özellikle bu istifalarla ilgili AK Parti Genel Merkez Yöneticileri tarafından, talepler noktasında aday olmak isteyen ilçe başkanlarına, istifa edebilir noktasında açık kapı bırakıldığı ve onun için istifaların bu kadar fazla olduğunun söylenildiğini de aktaralım.

Bu istifalar sonrasında AK PARTİ’DE aday olacak kişilerinde, bu yerel seçimde işleri hiçte kolay olmayacaktır. Adaylar bir önceki seçimde AK Partinin, Bursa’da ve ilçelerinde aldığı oyu alamazlarsa, sıkıntı daha da büyüyecektir. Ayrıca kaybedilen ilçeler olursa vay hallerine...

            KARACABEY’DE ÖNDER MATLI BELEDİYE BAŞKANI ADAYI MI OLUYOR?

AK Parti Bursa’da belediye başkan aday adaylığı için en az müracaat edilen ilçelerden biriside Karacabey ilçesi.

Bu kapsamda Karacabey Belediye Başkan aday adaylığı için sadece 2 kişi müracaat etmişti.

Ama gelin görün ki mevcut Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yeni dönemde aday olacağına kesin gözüyle bakılsa da, bu aralar önemli bir süreç yaşanıyor.

İşte bu önemli kişi ise, AK PARTİ Bursa’da önceki dönem Milletvekilliği yapan Önder Matlı. Matlı’nın, Ankara’da ve Bursa’da ciddi anlamda isminin gündeme geldiğini söyleyelim.

Ayrıca Önder Matlı ve Ali Özkan’a Karacabey İlçesinde halkı tarafından ciddi anlamda destek verildiğini iletelim. Siyaset bu ya, her an şey olabilir.

            AK PARTİ’NİN SÜPRİZ İZNİK ADAYI VE OSMAN SARGIN!

AK Parti Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la devam etme kararı aldıktan sonra, gündemde hangi ilçe belediye başkanları devam edecek soruları sorulmaya devam ediyor.

İşte bu kapsamda İznik'in makus tarihini değiştiren, alt yapısından üst yapısına, yeni belediye binasından , bungalo evlerine kadar bir çok alanda 5 yılda devasa hizmetler yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın, yeni dönemde de devam edecek başkanlardan birisi olarak konuşulduğunu iletelim.

Ama gelin görün ki İznik ilçesinde başka konularda konuşulmaya devam ediyor.

İşte bu konulardan biriside şu;

AK Parti İznik’ten Belediye Başkan ADAYI olarak müracaat bile etmeyen sürpriz bir aday olarak, iş adamı Mahmut Dede ismi Ankara’da gündeme gelmiş.

Hatta bu kişinin aday olması için yoğun bir mesai yapıldığı söyleniyor.

Ayrıca bu adaya en çok destek veren kişi olarak AK Parti İznik İlçe Başkanı olarak yeni atanan Halil İbrahim Gökbulut’un ismi gündemde.

Ama bu kişiyle unutulan bir konu var.

Bu iş adamının, AK Partinin muhafazakârlık ve misyonuna hiçte uygun olmadığı söyleniyor.

Asıl sorulması gereken konu şu;  AK Parti İznik teşkilatlarında o kadar siyasetçi varken, rakı balık sofrasında boy gösteren birisini aday gösterirlerse vay hallerine. O zaman zaten AK Parti kaybetmiştir deriz. Olacağını pek zannetmiyorum ama notumuzu alalım dedik.

(İşte size bu olayın bir kanıtı. Bu fotoğrafta en sağdaki iş adamı Mahmut Dede .)

            MHP’NİN YILDIRIM BELDİYE BAŞKAN ADAYI AYHAN ÖZBEK Mİ?

Yıldrım siyasetinin vazgeçilmez siyasetçilerden birisi olan Ayhan Özbek bu sefer bizleri de şaşırtan bir adım atarak karşımıza çıktı.

Özellikle yolun altı olarak değerlendirdiğimiz Yavuzselim, Ulus, Mevlana ve Arabayatağı’nda onu tanımayan yoktur.Yine eczacı olması hasebiyle de ciddi bir sosyal çevresi olduğunu aktaralım.

Ama gelin görün ki geçen dönemde, AK Parti'den Yıldırım’da Belediye Başkan adayı olamayan Ayhan Özbek, AK Partiden meclis üyesi olarak siyasete devam etme kararı almıştı.

Şimdi ise MHP'de siyaset yapma kararı aldı ve MHP Yıldırım Belediye Başkan aday adayı oldu.

MHP Yıldırım İlçe Belediye Başkan aday ADAYI olan Ayhan Özbek’in aldığımız bilgilere göre, Cuma günü Ankara’ya giderek Genel Merkez'de görüşme yapacağı söyleniyor.

Ayrıca haftaya Salı günüde MHP YILDIRIM Belediye Başkan ADAYI olarak açıklanacağı söyleniyor.

Bakalım MHP’nin Yıldırım ADAYI Ayhan Özbek olacak mı?

Hep birlikte izleyeceğiz.

                        GEMLİK’E GİRMEK İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Bursa’dan Gemlik’e giderken yıllardır ana girişten (İstanbul Yolundan),araçların rahat geçeceği giriş yolu hala yapılmadı.

Ne zaman yapılacak merak ediyorum?

Bursa'ya yabancı olan birisinin Gemlik ilçesini bulması çok zor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz 7yıldır ilçenin sorunlarını çözdüğünü söylüyor ama İstanbul yolundan Gemlik’e giriş ve çıkış yolu hala yok ve yapılmadı.

Adam İstanbul yolundan Gemlik’e girmek istese, labirent gibi yollardan gire çıka ancak yolu bulur!!!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz bilbordlara yeniden aday olacağım diye ilanlar koyacağına ve yeniden aday olmak için koşturacağına bu sorunu çözsün.

Ayrıca bu sorun ile bize gelen bilgilere göre konunun, karayollarının konusu olduğunu ve bu yüzden bu sorunu çözemediklerini iletmişler.

Bu gerekçe durumu daha da vahim yapıyor...

İktidar partisinin belediye başkanının, 7 yıldır ilçeye bir tane düzgün giriş ve çıkış yolu yapamamasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Böyle olmaz Yılmaz yolun sonu gözüküyor.

Yazık Gemlik'e bu yakışmıyor.

Selam ve dua ile

Günün Sözü

Zorla tazı ava gitmez,

Gitse de dağın arkasında oturur!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21