banner20

Tanrı insanoğlunu  bütün  varlıklardan  üstün  kılmıştır. Üstün  kılınan  insanların  bazılarına  da melekler  vermiştir. Bunlardan  biri de kabullenemediğimiz otizmli  çocuklardır. Geçen gün, metropol  olarak Türkiye'nin en büyük  şehri olan Istanbul'da bazı velilerin çocuklarının  otizmli çocuklarla  eğitim  görmesini istemedikleri  ve eylem  düzenledikleri haberini izlemiştim. 

Doğrusunu söylemek  gerekirse  hiç şaşırmadım. Bir değil  miyiz  engellilerin  geçtikleri  yolları, kaldırımları  araç park ederek kapatan? Biz değil miyiz okullara, hastanelere  engelliler için  zorluk  çıkarmayacak  yollar  ve girişler  yapmayan? Biz  değil  miyiz lösemili  olan ve  ağızlarına    taktıkları  maskelerden dolayı  onları  hastalık  yayan  canlılar olarak gören? 
Oysa hepimiz  birer engelli  adayı ve hepimiz  otizmli  çocuk  sahibi olma adayıyız.  Yapmamız  gereken, bizi tüm  canlılardan  üstün  tutan Tanrı'nın  yarattığı  her canlıya  saygı  duymak. Bilmeliyiz  ki biz insanız  ve insanlığın  gerektiği gibi davranmalıyız. Engelli vatandaşların  yaşamını  daha  rahat sürebilmesi  için  tedbirler  almalıyız. Gerekli  adımları  bizimle  birlikte gerekli  devlet organları  da atmalı. Lösemi hastalarının  sağlık  bulması  için ilik  bağışı  arttırılmalı hem de onları  ve ailelerini  incitmeyecek  davranışlarda  bulunmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21