Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Anadolu Hayat Emeklilik'in Aktif Büyüklüğü 18 Milyar TL'yi Aştı!
















Anadolu Hayat Emeklilik’in 2018 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası branşları fon büyüklüğü toplamında sektör liderliğini devam ettiren Anadolu Hayat Emeklilik, 2018 ilk çeyreği itibarıyla geçen yılın ayın dönemine göre aktif büyüklüğünü %22, brüt kârını %46, teknik kârını ise %52 oranında artırdı.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, 2018 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede “2017 yılında elde ettiğimiz başarı çizgisini, ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunma ve müşterilerimizin geleceğini güvence altına alma hedefleri ile daha da yukarıya taşımaya devam ediyoruz” dedi.

Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 31 Mart 2018 tarihli verilerine göre; bireysel emeklilik katılımcı fonlarında 13 milyar TL, devlet katkısı fonlarında ise 2 milyar TL büyüklüğü aşan Anadolu Hayat Emeklilik, toplamda 15,1 milyar TL fon tutarı ve %19 oranında pazar payına ulaştı. Önceki dönemlerde olduğu gibi, en yüksek devlet katkısı fon büyüklüğüne sahip şirket olma özelliğini devam ettiren Anadolu Hayat Emeklilik, 1,3 milyonu aşan sözleşme ve sertifika sayısı ile bu alandaki sektör liderliğini sürdürdü. Şirket, emekli katılımcı sayısında da lider pozisyonunu koruyarak %26 pazar payına ulaştı.

2018 ilk çeyreğinde toplam 151 milyon TL hayat sigortası prim üretimi gerçekleştiren Anadolu Hayat Emeklilik, 1,7 milyar TL seviyesindeki sigortalı varlıkları ile hayat sigortaları sektöründeki lider pozisyonunu sürdürdü.

31 Mart 2018 tarihi itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre %46 artışla 92,7 milyon TL brüt, %43 artışla 74 milyon TL net kâr elde eden Anadolu Hayat Emeklilik’in özkaynakları ise 819 milyon TL tutarında gerçekleşti. Şirket, aktif büyüklüğünde 18,4 milyar TL’yi aşarak bu alandaki tartışmasız sektör liderliğini bir kere daha ispat etti. Ana faaliyet branşlarındaki etkinliğin göstergesi olan teknik kâr ise geçen yılın aynı dönemine göre %52 artış göstererek 65,2 milyon TL tutarında gerçekleşti.

Anadolu Hayat Emeklilik, başarıyla tamamladığı 2017 yılı faaliyetleri sonucunda hissedarlarına, net dağıtılabilen dönem kârının %77’si oranında, toplam 170 milyon TL’lik nakit temettü ödemesinde bulundu.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, “Anadolu Hayat Emeklilik olarak, süreçlerimizin ve çalışma biçimlerimizin yalın ve kusursuz hale getirilmesini stratejik odağımıza yerleştirdik. Ayrıca, dijitalleşmenin beraberinde getirdiği hızlı değişimi yönetebilecek yegâne unsur olan insan kaynağımızın bilgi ve donanımının geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Şirketimiz, sürekli değişen müşteri beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek ve müşteri deneyimini daha da yukarılara taşımak için, tüm süreçlerini inovatif yaklaşımla geliştirmeye devam edecektir” dedi.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.