Öne Çıkanlar Belediye bursa NECMİ İNCE VALİ Yankı

-BAŞKAN YILMAZ’DAN FEDAKAR ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Türkiye’de başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere birçok kesim, koronavirüsten korunmak amacıyla dezenfeksiyon çalışmalarına ve önlemlere ağırlık verdi. Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu kapsamda Türkiye’de de görülen Kovid-19’a karşı Kimya Teknolojisi Alanındaki öğretmen ve öğrencilerinin çabasıyla dezenfektan üretmeye başladı. Koronavirüse karşı 30 öğrenci ve 10 öğretmeniyle dezenfektan üretimine katkı sağlayan lise, bu üretime günde yaklaşık 20 tona kadar çıkarabiliyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ da koronavirüse

karşı önlemlere katkı sağlayan Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunarak, üretim yapılan laboratuarı ziyaret etti. 

‘MİLLİ SORUMLULUK ÜSTLENİYORLAR’

Bir yandan öğrenim gören Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin diğer yandan da geleceğe yönelik ciddi bir tecrübe kazandıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bütün okullarımız eğitime ara vermişken buradaki öğrencilerimiz milli bir sorumlulukla dezenfektan üretimi çalışmalarına devam ediyorlar. Kimya Bölümü öğrencilerimiz geçmişte burada sıvı el deterjanı ve yüzey temizlik malzemeleriyle ilgili üretim çalışmaları gerçekleştiriyorlardı. Bugün ise tamamen koronavirüsle mücadele kapsamında kendilerine bir sorumluluk adlederek dezenfekte üretimi yapıyorlar. Bu sayı geçmişte 4 ton iken bugünlerde ise günlük 20 ton üretim ile hem Bursa’daki okulların, kamu kurum ve kuruluşların ihtiyacını karşılıyor hem de çevre illerimize destek sağlıyorlar. Aynı zamanda diğer okullarımıza da bir örneklik teşkil ederek yaptıkları çalışmaları da, ürettikleri formülleri de diğer okullarla paylaşarak hem eğitime hem de öğrencilerin gelişimine ciddi anlamda katkı sunuyorlar. Kamu kurum ve özel sektör temsilcilerimiz dezenfektan ihtiyaçlarının bir kısmını buradan temin ederek genç kimyacılarımıza destek olabilirler. Bizlerde Yıldırım Belediyesi olarak okullarımızı destekliyoruz, onlarla ortak çalışmaya gayret ediyoruz.  Sadece kamu binalarımızda değil tüm kamusal alanlarda, pazar alanlarımızda, muhtarlıklarımızda, camilerimizde dezenfekte ve bilinçlendirme çalışmaları yaparak bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ’  

Öğrencilerin öğretmenlerle birlikte gece gündüz dezenfektan üretim yaptıklarını belirten Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah İnce de, “Bu artık milli bir mesele oldu. Biz hem üreterek öğretme hem de koronavirüsle mücadele konusunda halka hizmet noktasındayız. Yaklaşık bir haftadır sınavımızı çok iyi verdik. Günlük 3-4 ton olan üretimimizi yaklaşık 20 tona kadar çıkardık. Gece gündüz 2 vardiya yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tamamen bir işletme mantığı içerisindeyiz. Çok şükür Bursa’da ki tüm okullarımıza yetişerek ürünlerimizle her birini dezenfekte ettirdik. Ardından da Bursa’daki bütün kamu kurumlarımıza dezenfektan gönderdik. Biz, Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak tüm çalışanlarımızla bunu milli bir seferberlik görüp bu süreci üzerimize düşen sorumluluğu yaparak yerine getiriyoruz. Bu süreçte de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BursaYıldırım Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.