banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi Mehmet Şafak Sarı

BAYRAMDA ÇALIŞANLAR UNUTULMADI ı

Pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralının öne çıktığı bu Ramazan Bayramı’nda her yıl yapılan Valilik ve siyasi parti bayramlaşmaları bu yıl gerçekleşmedi. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte şehir adeta sessizliğe bürünürken, kent protokolü 7/24 esasına dayalı çalışan ve bayram günü de vazife başında olan hizmet birimlerini ziyaret etti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı ve ilgili kurum amirleri, bayramlaşma ziyaretlerine 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nden başladı. Vatandaşlardan gelen her türlü yardım çağrılarının yanıt bulduğu merkezde telefon başında bekleyen personelle sohbet eden protokol üyeleri, onların bayramını kutladı. Vali Canbolat, Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Yıldırım İlçe Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğü 112 İstasyonunu ziyaret edip, personelle bayramlaştı.

Bursa emin ellerde

Bursa Valisi Yakup Canbolat, dünyanın ağır bir süreçten geçtiğini, Bursa olarak bu pandemi sürecinin sağlıklı yürütülmesi konusunda Valilik olarak gerekli her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Bursa'da Türkiye ortalamasının gerisinde seyreden bir süreç olduğunu dile getiren Canbolat, “Pozitif vakalarımız var, tedavi süreçlerimiz devam ediyor. Filyasyon ekiplerimiz alanda sürekli testlerle ilgili numuneler alıyor ve iyi bir pandemi sürecinin Bursa’da yürüdüğü, sağlıklı yürüdüğü kanaatindeyiz. Bugün de bayram vesilesiyle nöbette olan birimlerimizi ziyaret ediyoruz, onların bayramlarını tebrik ediyoruz. Bayram sürecinde 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı var. Bu yasaklar hep vatandaşımızın sağlığı düşünülerek alınan kararlar. İnşallah bugünleri elbirliği, gönül birliği ile aşacağız. Yalnız burada vatandaşlarımızın pandemi sürecinde alınan ve ilan ettiğimiz, Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından ilan edilen kurallara uymalarını istirham ediyoruz. Özellikle maske kullanımına, sosyal mesafe ve hijyen şartlarına mutlaka vatandaşımız uymalı. Bir şeyden emin olsunlar istiyoruz. İdare olarak her türlü gayret ve çabanın içerisinde her türlü tedbiri alarak, uygulayarak devam ediyoruz yolumuza. Gönülleri rahat olsun, Bursa emin ellerde. Bursalı hemşehrilerimize de sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram diliyorum. İnşallah yine kucaklaşacağımız, el öpeceğimiz, bir araya geleceğimiz, neşemizi, sevincimizi paylaşacağımız bayramları da Allah bizlere nasip etsin diyorum” diye konuştu.

Tedbirler daha güzel bayramlar için

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da eski bayramlar gibi bu bayramı da coşku içinde geçirmeyi arzu ettiklerini hatırlatarak, bugün alınan tedbirlerin tamamının bundan sonraki bayramların daha coşkulu kutlanması için olduğunu vurguladı. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı olması adına bu Ramazan ayının belki biraz mahsun geçtiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Evlerimizdeydik, iftar sofralarında buluşamadık, teravihlerde saf tutamadık ama dediğim gibi bundan sonraki günlerin daha sağlıklı olması adına güzel bir süreçten geçtik. Vefa Destek Grupları kapsamında birçok noktaya ulaşmaya, dertlere derman olmaya çalıştık. Bu vesileyle süreçte emeği geçen başta Sayın Valim olmak üzere tüm yöneticilerimize, özellikle tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Bursa huzur içerisinde bir ramazan geçirdiği gibi beraberinde de yaklaşık 2,5 aydır devam eden pandemi süreci ile alakalı iyi bir sınav verdi. Bursa olarak temennimiz son ana kadar böyle gitmesi. Ben de özellikle herkesten dikkatli olmasını istirham ediyorum. Süreç tabii ki devam ediyor. Evet rakamlar düşmeye başladı ama biz maske kullanmaya, sosyal mesafeye dikkat etmeye ve kişisel hijyenimize özen göstermeye devam etmeliyiz. İnşallah sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde bu süreci hep birlikte aşacağız. Belediye faaliyetlerimiz bu süreçte de yoğun bir şekilde devam etti. Hem sosyal yardımlar anlamında hem de beraberinde rutin belediyecilik faaliyetleri anlamında.  Tabii ki yaz sürecindeyiz ve bu çalışmalarımız 17 ilçemizde 1058 mahallemizi kapsayacak şekilde çok daha artacak. Bundan hemşehrilerimizin hiçbir şüphesi olmasın. Bu vesileyle tekrar Herkese hayırlı, huzurlu, bereketli bayramlar diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21