Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

Belediyeden YKS adaylarına maske ve hijyen desteği

Sabah saatlerinden itibaren ilçe genelindeki okullarda görev alan personel hazırlanan destek paketleriyle öğrencilere  hem moral verdi hem de sağlıklı bir sınav süreci geçirmelerini sağladı.

Eğitime verdiği destekle öğrenci ve velileri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 27-28 Haziran tarihlerinde ilçe genelindeki 18 okulda 28 personelin görev aldığını belirterek sınava geç kalan bir çok öğrencinin de zamanında sınav merkezlerine ulaştırıldığını söyledi.

'Başkan Kanar'dan öğrencilere mektup'

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, sınava giren öğrencilere moral veren ve başarı dileklerinin yer aldığı bir mektupla seslendi.

Başkan Kanar mektubunda; Şuanda en verimli çağlarında olduğunuz hayat, sizi daha bir çok sınavlarıyla bekliyor olacak. Hep çalıştığınız yerden çıkmayan yaşam sorularıyla yoğrulacak, pişecek ve olgunlaşacaksınız. Şimdilerde girdiğiniz bu sınavlar sizi yalnız bırakmayan aileleriniz, öğretmenleriniz ve rehberleriniz sayesinde kolayca atlatılacaktır. Emin olunuz, hepiniz bu sınavlarda başarılı olacaksınız. Henüz hayatınıza yön veren kişisel serüveninizin başındasınız. Başarmak ve hayallerinizin peşinden koşmak istiyorsunuz. Bazen umutsuzluğa bazen de umudun zirve yaptığı neşveye kapılıyorsunuz. Naçizane bir belediye başkanınız ve sizler gibi bu sınavlarla örgülü bir geçmişi olan ağabeyiniz olarak şunu peşinen söylemek isterim; Hiçbir sınav hayatın sonu değil/hiçbir sınav hayatın ta kendisi değil...

"Oku" emri ile başlayan bir din ve "kalem" üzerine inen ayetler, şu içinde bulunduğunuz kitabi iklimin ne kadar mübarek olduğunu gösterir. Çağlar "yazı öncesi" ve "yazı sonrası" diye bölümlere yine mürekkep ve kağıt üzerinden ayrılmıştır. Onun içindir ki Gazi Mustafa Kemal "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" diyerek idealleştirdiği ilim ve bilim sentezi ile Türk gençliğine yeni ufuklar belirlemiştir. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecide bir daha göstermiştir ki; toplumların kaderi okul sıralarında pişirilmek ve laboratuarlarda işlenmek zorundadır.

Sevgili genç arkadaşım!
Bugün senin yanında olabilmeyi önemsiyorum. dualarımız seninledir. Maske ve sosyal mesafe kuralları senin sağlığın için önemliyken; zihninin dinç ve umudunun berrak olması ise, bu ülkenin geleceği için kıymetlidir. Hadi kolay gelsin. Başarılar kardeşim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.