Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

BURSA'NIN İLK KİRAZ HASADI ALMANYA YOLCUSU

Bursa pek çok tarımsal üründe olduğu gibi kiraz üretiminde de ülkemizde baş sıralarda bulunuyor. Tüm ilçelerinde kiraz yetiştiriciliği yapılan Bursa, 59.880 da alanda 60.854 ton üretimle Türkiye 3. sırada yer alıyor. 

Hava sıcaklıklarının olumlu seyretmesi sayesinde kirazlardan beklenen verim alınmaya başlandı. Farklı lezzet aroması, yüksek kalitesiyle birlikte nakliyeye dayanıklılığı ile dış satımda da talep gören kirazın ihracat yolculuğu başladı.  Alara Firmasının, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği Covid-19 tedbirleri kapsamında aldığı yüksek önlemlerle paketlenip, titizlikle ihracata hazırlanan kirazları taşıyan ilk tır, bugün Bursa’dan yola çıktı. İhracatın ilk seferine Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Akif ŞENYÜREK, Alara Tarım Kalite Sistem Yöneticisi Erkan Recep ÇARPICI da eşlik etti. İl Müdür Vekili ŞENYÜREK, ‘’İlimizde son 5 yılda kiraz alanlarında yüzde 15, kiraz üretiminde ise yüzde 100 artış söz konusu. Bursa’dan başta Almanya ve Avrupa ülkelerine ihracat başladı. Bizde, Alara işletmemizin üretim zincirini yerinde görmek için ziyaret ettik. Tüm koruyucu önlemler üst düzeyde sağlanmış. Üretim ve ihracat sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmamız bizi son derece memnun ediyor. Durmak yok üretime devam’’ dedi. 

Bursa'nın yaş meyve sebze ihracatındaki en değerli ürünlerden olan ve firma bünyesinde yetiştiriciliği yapılan, variyete çeşitliliği sayesinde Mayıs döneminden Ağustos ayına kadar devam eden hasat süreci boyunca ihracat devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21