Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

Bursa’nın gururu Özdilek’ten Depremzedeler için 1 Milyontl Bağış

HÜSEYİN ÖZDİLEK KİMDİR? 

1950 yılında Tokat Erbaa'da dünyaya geldi. Küçük yaşlarında babasını kaybetti. Annesi, babaannesi ve iki kız kardeşiyle yaşan Özdilek, küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başladı. 
Tütün tarlası, kiremit fabrikası, pazar yerleri ve kahvehaneler gibi çeşitli yerlerde çalıştı. 

Özdilek, ailesiyle birlikte, 15 yaşında Tokat'tan, Bursa'ya taşındı. Bursa'ya geldiğinden itibaren dayısının havlu mağazasında çalışmaya başladı. Daha sonra 18 bin TL sermaye ile havlu mağazası açtı. 

1969 senesinde, Eskişehir Ticari İlimler Akademisi'nde üniversite eğitimine başladı. 1971 senesinde ise Bursa Ticari İlimler Akademisi'ne geçiş yaptı. 1980 tarihinde Uludağ Üniversitesi'nden mezun oldu. 

Özdilek markası, Eskişehir ve Bursa başta olmak üzere 8 alışveriş Merkezi, 4 Hipermarket ve Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan ev tekstili mağazaları ile hizmet vermektedir. İstanbul'da ise ÖzdilekPark AVM'nin sahibidir. 

Rusya, Almanya, ABD, İngiltere ve Rusya ve daha fazla ülkelere ihracat yapmaktadır. 

Özdilek, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yerini almaktadır. 2003 yılında İzmir Balçova'da açılan 5 yıldızlı Crowne Plaza Oteli ile çalışmalarını turizm sektörüne de taşımıştır.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaya 4 yıl önce

Bursaspora gelince sırtını döner böyleleri