Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

BUTEKOM’DAN FİRMALARA BÜYÜK KOLAYLIK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) vizyonuyla Bursa sanayisinin Ar-Ge odaklı büyümesine katkı sağlayan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde firmalara rehber oluyor. Maske üretimi yapmak için harekete geçen tekstil sektörü temsilcileri, BUTEKOM’un akredite laboratuvarlarında hızlı ve güvenilir bir şekilde ürün testi yaparak ihracat için önemli bir mesafe kat ediyor.



Bursa’da sektörlerin nitelikli dönüşümü noktasında test ve analiz altyapısını genişleten BUTEKOM, Korona virüs salgını sürecinde maske, önlük ve tulum üretiminde firmalara test ve analiz imkanı sağlıyor. Merkez bünyesinde hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin yanı sıra İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi ile firmaların Ar-Ge süreçlerinde mentorluk desteği veren BUTEKOM, salgın sürecinde önemli bir rol oynuyor. Hizmet kalitesini her geçen dönem yükselten merkez, maske, önlük ve tulum üretimi yapan firmalara test ve analiz imkanı sunarak, ihracat yolculuğunda da destek sağlıyor.



“İYİKİ VARSIN BUTEKOM”

Altınsu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altınsu, şubat ayı itibariyle maske üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu süreçte BUTEKOM’un sahip olduğu test ve analiz laboratuvarlarının kendilerine büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Altınsu, “Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda antimikrobiyal iplik ve kumaş üretimi gerçekleştirdik. BUTEKOM ile sürekli istişare halindeyiz. Korona virüsle tüm dünyanın savaştığı bu dönemde BTSO ve BUTEKOM’un da katkılarıyla kumaşımızı hızlıca özel dokuma teknikleri ile maske aşamasına getirmek için yoğun çalışmalar içerisine girdik. Yaklaşık 1 ay gibi bir süreçte en etkin ve kullanışlı bu maske ürünümüzü nihai aşamaya getirdik. BUTEKOM olmasaydı biz bu noktaya gelemezdik. İyi ki BUTEKOM var. Bu süreçte katkıları sebebiyle BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Bursalı firmalarımızı BUTEKOM’un avantajlarından faydalanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.



ALTINSU TEKSTİL’İN HEDEFİ 150 MİLYON MASKE

Hasan Altınsu, maskenin Türkiye’ de bir ilk olduğunu da belirterek, Silver İon teknolojisi ile tekrar kullanılabilir antimikrobiyal koruyucu bir maske üretildiğini kaydetti. Maskenin maksimum koruma için %98,8 bakteriyel filtreleme verimliliğine sahip ve EN 14683:2019 Avrupa Standardına uygun olduğunu dile getiren Altınsu, “Maske ihracatında iyi bir noktaya gelmeyi istiyoruz. Ülkemizde maske ihtiyacının karşılanmasına destek olmak ve yılsonuna kadar hedeflediğimiz 150 milyon adet maske ihracatıyla da döviz girdisi sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.



“GÜNLÜK 1 MİLYON MASKE KAPASİTESİ VAR”

Altınsu Tekstil Genel Koordinatörü Hamza Bakan, firmanın antimikrobiyal iplik ve kumaş ürettiğini de söyledi. Maskenin iplik ve kumaşından kaynaklı antimikrobiyal, antibakteriyel ve antivirüs özelliğe sahip olduğunu kaydeden Bakan, “Maskemiz konforlu, kullanımı kolay ve estet​ik yapıdadır. 60 derecede yıkanıp tekrar kullanılabilir. Burun telli ve %100 polyester bir üründür. Akredite laboratuvarlarda test edilerek antimikrobiyal etkinlik %99 üzerinde tespit edilmiştir. İşletmelerimiz 1 milyon metre/ay kumaş ve 20 ton/gün iplik üretim kapasitesine sahip. Maske üretimi olarak da günlük 1 milyon adet kapasitemiz mevcuttur.” dedi.



LUNO TEKSTİL İHRACATA HAZIR

Luno Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Levent Tümer, firma olarak DOSAB’ta faaliyet gösterdiklerini söyledi. Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte yurt dışındaki firmalardan cerrahi maske, tulum ve koruyucu maskelerle ilgili olarak talepler geldiğini ifade eden Tümer, “Üretim ve ihracat izninin çıkmasıyla firma olarak hazırdık. Scuba neopren polyester elastan kumaştan bez maske yapıyoruz. Kesimi ergonomik olması, yüzümüzün özellikle burun ve çene kısmını kavraması konforu artırıyor. Ayrıca üzerinde anti baktiriyel, su itici, serinletici özelliklerinin olması da önemli. Ürünümüzün hava geçirgenlik ve anti mikrobiyal temizlik testlerini BUTEKOM’da yaptık. BUTEKOM’un akredite olması ve tüm dünyada belirli testlerde akredite olmasından dolayı bizler için büyük bir avantaj sağladı.” diye konuştu.



“BUTEKOM İLE İŞBİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Levent Tümer, testlerin BUTEKOM’da yapılmasının müşterilere de güven verdiğini belirterek, şöyle devam etti: “Firma olarak günlük 250 bin adet bez maske üretimi yapıyoruz. Bu organizasyonu başarı bir şekilde sürdürüyoruz. BUTEKOM gibi yanı başımızda akredite olmuş bir laboratuvarımız var. Daha önce testlerimizi İstanbul’daki laboratuvarlarda yapıyorduk. Ama artık bütün testlerimizi BUTEKOM’da gerçekleştiriyoruz. Çok hızlı ve akredite olması bizim için önemli. Önümüzdeki süreçte de BUTEKOM ile işbirliğimizi devam ettirmeyi istiyoruz.”



“BUTEKOM FİRMALARA REHBERLİK EDİYOR”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, korona virüs salgınıyla birlikte Türkiye’de maske ve medikal tekstil malzemelerinin üretim kapasitesinin arttığını belirterek, BUTEKOM’daki test ve analiz laboratuvarlarının bu süreçte büyük bir ihtiyacı giderdiğini söyledi. Bursa’da birçok firmanın bu süreçte BUTEKOM’un hizmetlerinden faydalandığını ifade eden Başkan Burkay, “Maske ihtiyacının çok önemli boyutlara ulaştığı bu dönemde firmalarımız üretim ve ihracat için çaba sarf ediyor. Bursa iş dünyası olarak önemli yatırımları hayata geçirdiğimiz BUTEKOM da sahip olduğu test ve laboratuvar hizmetleriyle Bursalı firmaların taleplerini en üst düzeyde karşılamaya devam ediyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21