banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ÇİFTÇİNİN TÜM BORÇLARI SİLİNMELİ

Yaptığı bu ziyarette Karacabeyli çiftçinin 1 Milyar TL’ye yakın borcu olduğunu öğrenen Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çağrıyı hatırlatarak devletin çiftçinin borçlarını silmesi gerektiğini söyledi. Zaten kötü olan ekonominin üzerine bir de yaşanılan bu sıkıntılı günlerde devletten de destek göremeyen çiftçinin kan ağladığını söyleyen Aydın, “Çiftçinin kapanmaz bir borcu var. Tarlasını, bağını, bahçesini, evini satıyor ama borç yine de bitmiyor. Çiftçilerimizi korumak adına tüm borçların silinmesi gerekiyor. Borç batağında olan çiftçilerimizin üretime devam etmesi imkansız hale geldi. Üretim yapmayan çiftçi sayısı her geçen gün artıyor. Milli gelirin yüzde 1’i oranında her ay çiftçiye destek verilmeli ama hiçbir zaman bu yüzde 1 verilmedi. Çiftçilerimize verilecek her destek ülkemizin geleceğine verilecek destektir” diye konuştu.

Kooperatifçiliğin önemine de dikkat çeken Aydın şunları söyledi:

“Girdi maliyetlerinden belini doğrultamayan çiftçi kooperatifçilikle ürününü ne kadara satacağını ve parasını ne zaman alacağını bilebilir. Çiftçinin köyünde ürettiği ürünler kooperatif aracılığıyla hem değerinde satılıe hem de tarlada ürünü kalmaz.”

Aydın, Ziraat Odası’nın ardından Pancar Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu’nu ziyaret ederek bilgi aldı. Daha sonra İlçe Başkanı Gönül Avil ve yönetimiyle birlikte şehir merkezinde ki yüksek risk grubunda olan esnaflardan berberlere ve taksicilere maske dağıttılar aynı zamanda sıkıntılarını dinlediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21