banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI KUTLANDI

Programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Arzu Ayyıldız, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, UEDAŞ Yıldırım İşletme Müdürü Sayın Ahmet Berk ve Bursa İl MEM İl Enerji Yöneticisi Levent Yazıcı katıldı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre önümüzdeki 40 yıl içinde dünyamızda enerji tüketiminin yüzde 50 artacağını tahmin edildiğini belirten Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, “Enerji dünyasındaki söylemlere baktığımızda ise insanların enerji üretiminde kullanılan nükleer enerji, kaya gazı, fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynakları gibi alternatif kaynaklar üzerinde konuştuklarını görüyoruz. Ancak bunların yanında gerçek önceliğin enerjiyi verimli kullanmak olduğuna dair inanç da hızla büyümektedir.  Mevcut imkânlarla yapabileceğimizin en iyisi enerjiyi verimli kullanmak olacaktır. Bursa özelinde bu saydığım enerji verimliliği çalışmalarını yapan, tüm Türkiye tarafından yaptıkları projeleri takip edilen ve uygulanmasına başlanan aynı zamanda Kaymakamlığımız Proje Biriminde görevli Bursa İl Enerji Yönetim Birimi çalışanlarını yaptıkları örnek ve başarılı enerji çalışmaları için tebrik eder, bu programın hazırlanmasına katkı sağlayan tüm birimlere teşekkür ederim.” dedi.

Enerjiyi verimli kullanmanın hem insanın kendi cebine hem de ülke ekonomisine de büyük katkılar sağladığını vurgulayan Arzu Ayyıldız, “Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul ve kurumlarımızda kullandığımız enerjiyi daha verimli kullanmak için 2015 yılında uygulamaya başladığımız Enerji Verimliliği Projesi ile tüm Türkiye’ye örnek olmuş ve oldukça başarılı sonuçlar alınmıştır. Enerji Yönetim Birimimizin yaptığı verimlilik çalışmaları ile enerji giderlerinde önemli tasarruf sağlanmıştır. EVeP16 yazılımı ile tüm Türkiye’ye iyi örnek sergileyen ve rol model olan Enerji Yönetim Birimimizi ve bu konudaki özverili gayretlerinden dolayı okul ve kurum yöneticilerimizi kutluyorum.”  dedi ve Enerji Verimliliği Haftası Kutlama Programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bugünün konusu sadece enerji değil, enerji tasarrufu ve enerjiyi yerli yerinde kullanmamız gerektiğini belirtmeliyim. Dünya genelinde enerji kaynaklarının azalma eğiliminde olması ülkeleri bu alanda farklı politikalar geliştirmeyi zorlamaktadır. Bu çerçevede mevcut enerji kaynaklarının nüfus ve ekonomideki gelişmelere paralel olarak sürdürülebilirliği her zaman tartışma konusu olmuştur. Dünyamızda enerji kaynaklarına sahip olma konusundaki rekabet, insanların bu kaynakları verimli bir şekilde kullanmaya doğru yönlendirmektedir. Enerji verimliliğinin kaynakların üretiminden tüketimine kadar birçok süreci etkilediğinden oldukça önemlidir.” dedi. 

Levent Yazıcı’nın “Enerji Yönetim Sistemi ve İlimizin Kazanımları” konulu bir sunum gerçekleştirdiği programda Emek Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Didenaz Ustaoğlu’nun “Enerji Tasarrufu” Konulu” şiiri seslendirdi.

Son 4 yıllık elektrik, doğalgaz ve su tüketimleri incelenen Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan enerjiyi en verimli kullanan Üstün Üründül ve Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu ile Bala Hatun Anaokulu’na “Enerji Beratı” verildi.

Programda ayrıca Bursa İl Milli Eğitim Enerji Yönetim Birimi tarafından etüt ve kontrol işlemleri sonrası düzenlenen “Enerji Kimlik Belgesi” Kaymakam Adem Yazıcı tarafından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a takdim edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21