banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Gezici Kütüphane yollarda

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, Gezici Kütüphane ile artık okurların ayağına kadar gidiyor.

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Rotary Kulübü desteğiyle hayata geçirdiği Gezici Kütüphane, Ürünlü Mahallesi’nde okurlarla ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

Gezici Kütüphane’nin ilk durağında vatandaşların katılımı ile tören düzenlendi.

Maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilen törene, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Rotary Külübü Dönem Başkanı Can Bilecikli, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Işıkoğlu, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile idari amirler de katıldı. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Yerinde duramayan Gezici Kütüphanemiz bugün yola çıktı ve ilk molasını da burada, Ürünlü Mahallesi’nde verdi” diyerek, projenin hayata geçirilmesinde emek verenlere teşekkür etti. Nilüfer kütüphanelerinin 5 farklı noktada hizmet verdiğini hatırlatan Turgay Erdem, “İnsanların kapalı mekânlara girmeye çekindikleri pandemi sürecinde özellikle kırsal nitelikli mahallelerimizde kitaba ulaşımı kolaylaştırmak için bir de Gezici Kütüphane hizmeti başlatmak istedik. Nilüfer Rotary Kulübü'nün de desteğiyle Gezici Kütüphane aracımızı donatarak, bu uygulamayı başlattık. Aracımız ilk aşamada Nilüfer’in kırsal nitelikteki 34 mahallesini ziyaret edecek. Bu mahallelerde öncelikle okullar, kadın dernekleri ve meydanlarda belirli bir program çerçevesinde etkinlikler yapılacak” dedi.  

Gezici Kütüphane 140 bin kişiye ulaşacak

Gezici Kütüphane’nin gittiği her yere kitaplarla birlikte, hikâyeler, masallar, resimler, oyunlar götüreceğinin de altını çizen Başkan Turgay Erdem, “İlk etapta yaklaşık 140 bin nüfusun yaşadığı kırsal nitelikli bir bölgeye hizmet verecek olan Gezici Kütüphanemiz, merkezdeki bazı noktalarda dezavantajlı grupları da kitapla buluşturacak. Çocukların yanı sıra aileleri, eğitimciler ve kadınlar, kendilerine özel atölye ve seminerlere erişebilecekler. Bu etkinliklerin ilki bugün, burada gerçekleşiyor ve ilk etkinlik konuğumuz da gazeteci-yazar Ömür Kurt oldu. Kendisi, çocuklarımızla bir söyleşi yapacak ve ardından da çocuklara Köy Enstitüleri’ni anlatan ‘Karaca ve Mucizeler Köyü’ adlı kitabını imzalayacak. Köy Enstitüleri Türkiye’de eğitim sistemini kurtaracak çok önemli bir modeldir ve geleceğimiz adına bu modelin çocuklara anlatılmasını ayrıca önemsediğimi belirtmek isterim” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi ile uzun yıllardır devam eden iş birliğine bir yenisini daha eklediklerini belirten Nilüfer Rotary Kulübü Dönem Başkanı Can Bilecikli de, Gezici Kütüphane ile kırsal mahallelere ve dezavantajlı vatandaşlara kütüphane hizmetinin ulaşacağını ifade etti. Bilecikli, Gezici Kütüphane ile edebiyat ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, çeşitli alanlardan eğitim ve sağlık programlarını da ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Gezici Kütüphane projesi içinde yer almaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyduklarını belirten Nilüfer Rotary Kulübü Dönem Başkanı Can Bilecikli, projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Nilüfer’de öğrencilerin şanslı olduğunu vurgulayan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Işıkoğlu da, çocukların ve gençlerin Nilüfer Belediyesi’nin kütüphanelerinden her zaman,  hem kitaba hem de bilgiye ulaşabildiklerini söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin, Gezici Kütüphane projesiyle de kırsal mahallelerde olan öğrencilerin kitaba ve bilgiye erişim noktasına ayağa kadar hizmet götüreceğini belirten Işıkoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Işıkoğlu, “Öğrencilerimiz bundan sonra kitaplara daha kolay ulaşıp, okuyacaklar. Kitapla ve yazarlarla tanışarak, hizmetten yararlanacaklar” şeklinde konuştu.

Ürünlü Mahalle Muhtarı Kadri Beki de, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, beraberindekilerle birlikte Gezici Kütüphane’nin açılışını yaptı. Gezici Kütüphane’yi inceleyen Başkan Turgay Erdem, etkinliğe katılan bir çocukla kütüphane içerisinde Ömür Kurt’un "Karaca ve Mucizeler Köyü" adlı kitabını okudu. Tören sonunda Gezici Kütüphane aracı ilk durağı olan Ürünlü’den bir başka mahalleye hareket etti.

Ömür Kurt Köy Enstitüleri’ni anlattı

Gezici Kütüphane’nin ilk durağında gazeteci yazar Ömür Kurt da yer aldı. “Yılın Yazarı Fakir Baykurt” etkinlikleri kapsamında, “Çocuklarla Köy Enstitülerine Bugünden Bakmak Söyleşisi”ni gerçekleştiren Ömür Kurt, Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını çok önemsediğini söyledi. Projenin özellikle kırsal bölgelere çok fayda sağlayacağını ifade eden Ömür Kurt, kendi çocukluğundan örnekler verdi. Köy çocuğu olarak küçük yaşta kitaplarla tanıştığını ve bugünkü kariyerinde kitap okumanın büyük etkisi olduğunu anlatan Kurt, hizmetten bölge halkının faydalanması gerektiğini belirtti. Köy Enstitüleri modelinin önemine değinen Ömür Kurt, “Benim köyümde de Köy Enstitüsü vardı. Bugün bile o modeli gördüğümde hayranlıklı duyarım. O model devam etseydi bugün ülke olarak farklı yerlerde olabilirdik. Bu model Avrupa’nın pek çok yerinde bile örnek alındı. Bugün bile tekrar hayata geçirilse farklı, nitelikli nesiller yetişir” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Ömür Kurt, çocuklara Köy Enstitüleri’ni anlatan "Karaca ve Mucizeler Köyü" adlı kitabını imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21