Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

İNEGÖL BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULUYOR

HER ZAMAN HAZIR OLMALIYIZ
Kent Müzesi Konferans Salonunda 20.00’da yapılan tanışma toplantısına Belediye Başkanı Alper Taban, İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, İNDAK üyeleri ile gönüllü personel katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Afetler her dönem tarihsel boyutta yaşanmış ve yaşanmaya devam ediyor. Başımıza ne geleceği, şehrimizle alakalı deprem, sel, yangın gibi farklı afetleri yaşayabiliriz. Dolayısıyla bu durum bizim şehrimiz için de geçerli varsayımlar. Bu tür durumlara her zaman hazır olmak, hazırlanmak ve beraberinde bunlar yaşandığında ekiplerin senkron bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. Yaşanan zarar neyse bunun giderilmesi ve insan hayatının öncelikli olarak kurtarılması gibi konularda hızlı mesafe kaydetmek zorundayız. Ben teşekkür ediyorum” dedi.

ZORA TALİP OLDUNUZ
Şehrimizde bu şekilde gönüllülük esasına dayalı çalışarak mesafe almış kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Alper Taban, “Biz de bu noktada başta belediye çalışanlarımız içerisinden gönüllülük esasıyla böyle bir ekip oluşturalım istedik. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Son 2020 yılıyla birlikte yaşadıklarımıza baktığımda, her biri ders niteliğinde. Bu konuda aslında her bireyim kendi iş planının, uygulama planının hazır olması gerektiğini görüyoruz. Bu konuda hızlı hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyorum. Geç kalmadan da kendi kurumumuz içerisinde bir ekip kuralım istedik. Yarın öbür gün oluşabilecek bir afette verilen görevleri yerine getirecek bir ekip oluşturmak istedik. Gönüllülük esasıyla buradasınız. Aslında zora talip oldunuz. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum. İnşallah hiç olmasın ama tedbir iyidir. Bir afet yaşandığında keşkelerle yaşamaktansa, iyi ki bu hazırlıkları yaptık diyelim” diye konuştu.

Konuşma sonrası gönüllü katılan personele kurulacak ekip ve oluşum hakkında bilgiler verildi. Bundan sonraki süreçte İNDAK rehberliğinde AFAD’dan alınacak eğitimlerle ekibin donanımlı hale getirileceği kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
BursaİNEGÖLItfaiyeIndak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21