banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN AYAK İZİ SERGİSİ

İnegöl Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel Kent Müzesi’nde bir sergi açılışı gerçekleştirdi. Serginin mimarı Ayşe Işık, 5 yaşında geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu iki kolunu kaybetmiş. Engelli olması dolayısıyla eğitim hayatına bir süre ara veren Ayşe Işık, gittiği resim kursunun ardından ayakları ile resim çizmeye başlamış. İş hayatına atıldıktan sonra çeşitli görevlerde yer almış ve 33 sergiye imza atmış. Cumhurbaşkanımız da dâhil olmak üzere birçok devlet adamının destek verdiği sergiler düzenlemiş. Kent Müzesi’nde açtığı sergi karma bir sergi olup, 25 eserden oluşuyor. Aynı zamanda Ayşe Işık “workshop” etkinliği ile eserlerini nasıl oluşturduğunu, sergiyi ziyarete gelen sanatseverlerle paylaşacak.


Sergi açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “Çok kıymetli siyasi parti temsilcilerimizi, kıymetli başkanlarımızı ve yöneticilerini burada hazır bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkan ve yöneticilerini, öğrenci kardeşlerimizi ve çok kıymetli katılımcıları, değerli çalışma arkadaşlarımın her birini ayrı ayrı saygıyla selamlıyorum. Bugün güzel bir gün, hayra vesile olacak bir gün. Tabi belirli günler vesilesiyle hatırlamak ve hatırlanmanın farkına varıyoruz. Bugünde aslında böyle bir gün. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak takvime yansımış. Gerçekten bir takım problemlerin ve sorunların farkına varabilmek, idrakine ve şuuruna erişebilmek anlamında bu gün önem kazanıyor. Şehrimizde ne kadar engel var diye baktığımda, fiziki anlamda gerçekten ciddi engeller olduğunu görüyorum. Ancak tabi bunun yanı sıra bir de birlikte yaşamanın ortak yaşamın getirip önümüze koymuş olduğu ve kolaylıkla aşabileceğimiz, bizim elimizden gelebilecek olan birçok konunun da olduğunu düşünüyorum. En başta işe araçlarımızı park ederken uygun alanlara park etmek gibi, beraberinde evlerin, kapıların, hanelerin giriş noktalarında uygun yerlere araçlarımızı park etmek gibi, yardımlaşmak gibi, hoşgörü gibi, sevgi gibi güzellikleri, hasletleri kazanmamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.


İnanç ve gayretin eser üretmekte önemli olduğunu belirten Başkan Taban; “Allah’ın bizlere lütfettiği bütün güzelliklerin kıymetini bilmek lazım. Tabi bedenen olan eksikleri eksiklik olarak görmüyorum. Ayşe Hanım bugün bunun ispatının bizlere bir kez daha göstermiş oluyor. Az önce Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezimizde idik. Orada engelli yavrularımızın, öğrencilerimizin yine öğretmenlerimizle beraber İNESMEK kurslarımızda yaptıkları eserleri gördük. Hepsi birbirinden muhteşem. Burada ki sergide yer alan eserleri birazdan beraber göreceğiz. Eminim ki birbirinden güzel çalışmalar yer alıyor. Bunların arkasında ciddi bir inanç var. En başta emek ve gayret olduğunu düşünüyorum. Ben inşallah engelsiz bir şehri oluştura bilmek adına vatandaşlarımızdan da destek beklediğimizi ifade ediyorum. Fiziki engellerin kaldırılması ise bizim görevimiz ve sorumluluğumuzda inşallah. Bizde el birliği ile hızlı bir şekilde bu engelleri ortadan kaldıracağız. Huzurlarınızda emeği geçen başta Ayşe Işık Hanım olmak üzere tüm arkadaşlarıma ve kıymetli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” cümleleri ile konuşmasını tamamladı.


Sergide kısa bir konuşma yapan Ayşe Işık heyecanlı olduğunu ve Belediye Başkanı Alper Taban’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 3 Aralık’ta açılan “Ayak İzi” sergisi 14 Aralık tarihine kadar Kent Müzesi’nde ziyaretçileri bekliyor olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21