Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

OBEZİTENİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK PROJENİN TANITIMI YAPILDI

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Kulübü çalışmaları Emir-Koop İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen tanıtım programı ile başladı. Programa, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, Milli Eğitim Şube Müdürleri Seyfettin Mete ve Seyfettin Mayuk ile projenin uygulandığı İlçelerin Sağlık Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Projeyle ilgili tanıtım sunumunun yapıldığı programda, öğrencilerin katıldığı fiziksel aktiviteler, hazırlanan stantların gezilmesi, Emir-Koop İlkokulu öğrencilerinden drama gösterisi etkinlikleri gerçekleştirildi. Program katılımcıların öğrencilerle birlikte okul bahçesine ağaç dikimi ile sona erdi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan proje, Nilüfer, Mudanya, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde gerçekleştirilecek. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ile obezitenin önlenmesine yönelik faaliyetlere hız vermek, belirlenen hedeflere ulaşmak için obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanmasına düzenli fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amaçlanıyor. İlkokul öğrencilerine yönelik olarak uygulamaya konulan projede, kulüp üyesi çocuklara sağlıklı beslenme ve hareketli hayat konularında interaktif eğitimler verilecek. Öğrencilerin öğrendikleri bilgileri okul arkadaşlarına da stant çalışması ile aktarması sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:
Bursa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.