Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

ÖZEL ESENTEPE HASTANESİ’NDEN BURSA’DA BİR İLK DAHA

Önce insan’ prensibiyle hareket eden Kopal Sağlık Grubu bünyesindeki Özel Esentepe Hastanesi teknolojik altyapı yatırımlarına tüm hızıyla ederken, son olarak meme tümörlerinde dünya genelinde kullanılan en etkin tanı yöntemi olan 3 boyutlu dijital mamografi (Tomosentez), cihazını devreye aldı.

Özel Esentepe Hastanesi’nde görev yapan doktor ve hemşirelerin katılımıyla, hastane bünyesinde açılışı gerçekleştirilen son teknoloji cihaz, Bursa’da ilk kez Özel Esentepe Hastanesi Meme Kliniği bünyesinde hizmete alınmış oldu.

Açılışta konuşan Özel Esentepe Hastanesi Meme Kliniği Direktörü Op. Dr. Adil Aydemir, böyle değerli bir teknolojiyi vatandaşların hizmetine sunmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, bu teknolojinin klasik mamografiye göre çok daha başarılı sonuçlar verdiğini ifade etti.

Erken teşhis ve tedavide çok önemli

Günümüzde 8 kadından biri için risk oluşturan meme kanseri için gelişen teknolojinin, yapılan bilimsel çalışmalar sayesinde erken tanı ile yüz güldürücü sonuçlar verdiğini kaydeden Adil Aydemir, “40 yaş üzeri her kadının yılda bir kez mamografi çektirmesini öneriyoruz. Çünkü yılda bir kez mamografi çektiren kadınların, meme ile ilgili bu tip tam donanımlı kliniklerde değerlendirilmesi ve tanınması, erken teşhis ve tedavide çok önemlidir. Bu doğrultuda, meme kliniğimize sağladığı bu üst düzey cihaz ve katkılarından dolayı hastanemize tüm kadınlar adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Meme görüntülenmesinde en son teknoloji

Cihazla ilgili teknik bilgiler veren Özel Esentepe Hastanesi Radyoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Müge Işık Aydemir ise “Bu cihaz, görüntü kalitesinden ödün vermeden düşük doz radyasyon teknolojisi baz alınarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Meme görüntülenmesinde en son teknoloji olan Tomosentez Mamografi sayesinde, meme dokusunun üç boyutlu (3D) olarak görüntülenmesi ve bu sayede doku örtüşmesi engellenerek, olası tümörlerin başarılı şekilde tespit edilmesi mümkün hale geliyor. Klasik mamografiden farklı olarak, görüntü film üzerinde değil dijital ortamda ve yüksek çözünürlükte elde edilmektedir. Memenin, düşük dozda röntgen ışınıyla ve kesitsel olarak görüntülenmesini sağlayan Tomosentez, meme taraması esnasında farklı açılardan çok sayıda görüntü elde edilmesine imkân tanımaktadır. Yapay zekâ kullanılarak, verinin hızlı ve etkin şekilde gözlemlenebildiği bu teknoloji sayesinde, son derece net ve başarılı sonuçlar elde edilebildiği için hastanın tekrardan mamografiye çağrılma olasılığı ortadan kalkmaktadır. Ayrıca bu teknoloji, işlem sırasında memenin standart yöntemlere nazaran daha az sıkıştırılmasını sağlayarak, hastanın yaşadığı ağrıyı azaltmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Meme kanseri farkındalık ağacı dikildi

Öte yandan, meme kanseri farkındalık ayı kapsamında Özel Esentepe Hastanesi’nin girişinde pembe renkte boyanan dilek ağacı konuldu.

Meme kanseri konusuna dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında, ağacın dallarına meme kanseriyle ilgili küçük bilgiler yazılırken, vatandaşlar da bu konudaki mesajlarını ağaçta paylaştı. Ağaca asılan dileklerden bazıları umutları yansıtıyor, bazıları ise meme kanseri konusunda farkındalığa dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.