banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

UZM. DR. KAŞIKÇI; “SAĞLIK PERSONELLERİ SABIRLI, FEDAKAR VE ÖZVERİLİ ÇALIŞTI”

Tedavi sürecinin ardından aynı serviste çalışmak istediler’

Diğer yandan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Pandemi bölümü koordinatör Hemşiresi Selma Kahraman, salgınla mücadelenin başladığı ilk günden beri sağlık çalışanlarının çok fedakârca çalıştığını dile getirdi. Birçok arkadaşlarının acil servis ve servisi düzenlemek için, evlerinden gelerek gece gündüz demeden taşın altına elini koyduklarını ifade eden Kahraman, “Kliniklerde çalışıp pozitif çıkan arkadaşlarımız tedavi sürecine alındılar. Bu arada başka klinikteki arkadaşlarımızı takviye olarak çektik. İyileşip geri döndüklerinde tekrar Kovid bölümünde çalışmak istediklerini söylediler. Kesinlikle burada savaşmak istediklerini, her seferinde dile getirdiler. Kovid’e ilk başlarken özellikle iki sorumlu hemşirem, 2,5-3 yaşında çocukları var, ailelerinden ayrılıp çocuklarından ayrılıp bu süreçte kesinlikle bulunmak istediklerini söylediler. 2002 yılından beri bu hastanede olduğunu birçok olayda birçok fedakârlık gösterdiklerini gördüm arkadaşlarımızın, fakat ilk defa pandemi süreci geçiriyoruz. Bu pandemi sürecinde de kimse elini çekmedi. Herkes ailesinden bile ayrı kalarak gerçekten bu savaşa hazır oldu. Ben buradan bütün meslektaş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunu biz bir ekip olarak başardık. İnşallah daha güzel günlere birlikte gideceğiz” diye konuştu.

‘Bizlere aile gözüyle baktılar’

Hemşire Ümit Uluçay ise “Tedavi süresince hastalarımıza bir umutla, nasıl şifa olabiliriz diye düşünürken onlarda bizlere adeta bir kardeş, ağabey, kızı, oğlu gibi bize bu gözle bakıyorlar. Tedavi sürecinde izole oldukları için, tek başlarına kaldıkları için yeri geldiğinde ana, baba, evlat gibi her şey siz oluyorsunuz. Biz bu süreçte onların şifa bulması için elimizden geleni yaptık. İnşallah bunu başardık. Kendilerinde çok güzel izler bırakmışızdır. Herkese buradan şifa diliyoruz. Geri dönüşümlerde bunu anıyoruz. Bu süreci de ülkemizde başarılı bir şekilde atlatırız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21