Öncelikle siz değerli okurlarıma çok teşekkür ediyorum.

Dün kaleme aldığım; ''Büyükşehir'e Ulaş Akhan Kayyum mu Atandı? Başlıklı köşe yazımdan sonra adeta telefonlarım kitlendi.

Bir taraftan yazı için teşekkür eden okurlarım, bir taraftan da belediyeden bizi takip edenler, olan bitenle ilgili bazı bilgi ve belgeler sundular.

Hakikaten ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca çok sayıda belediye çalışanı da, mesai sıkıntılarını gündeme getirdiğim için bana teşekkür ettiler.

Bu arada, bana gelen belge ve bilgilerin detaylarını da araştırarak, ilerleyen günlerdeki köşe yazılarımda sizlere aktaracağım.

Ama gördüğüm kadarıyla daha acı bir durum var. Benim edindiğim izlenime göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, kendi personelleri bile başkan olarak kabullenememişler. Buna gerekçe olarak da, Başkan Aktaş'ın malum gaflarını ve yaptığı bazı açıklamaları söylediler.

Zaten Başkan Alinur Aktaş'ın yanında bulunan ekipten ve çevresindeki kişilerden ciddi anlamda rahatsız olan birçok kişi var. Hatta bu yanındaki kişilerin yarın öbür gün Başkan Alinur Aktaş'a daha büyük sıkıntılar da yaşatacağı konuşuluyor. Bizden söylemesi...

Gelelim bugünkü yazımızın konusuna.

Pandemi hastalığı olmasına rağmen Geçtiğimiz günlerde alelacele, yangından mal kaçırırcasına, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinin yönetim kurulu toplantıları yapılarak yeni üyeler atandı.

Ne hikmetse bunun haberini bile yapmadılar.

Peki, neden bu konunun haberi yapmadı diyebilirsiniz! Hemen söyleyelim; bundan önceki toplantılarda büyükşehir belediyesinin iştiraklerin tamamının (10 şirketin) Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş olarak açıklanmış ve bu konu ulusal kanallardaki haberlerde eleştirilmişti. Başkan Aktaş'ın kendisini şirketlere yönetim kurulu başkanı olarak atamasına tepki gösterilirken, bu şirketlerden toplamda ne kadar para aldığı da gündem olmuştu.

Yaşanan bu sıkıntının tekrarlanmaması için olsa gerek, bu konuya yeni bir formül getirildi ve bu sene yöneticiler ona göre atandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İştiraklerine atanan yöneticileri açıklamadan önce bu şirketlerin genel müdürleri ile ilgili bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 10 şirketin genel müdürleriyle ilgili her yıl performans değerlendirmesi yapılması gerekiyor. Gerekirse bu şirketlerin genel müdürleri her yıl basının karşına çıkıp 1 yıllık faaliyetlerinde neler yaptıklarını tüm kamuoyuna açıklasınlar.

Öyle devlette çalışan bazı memurlar gibi ‘yan gel yat, her ay maaşı kap’ olmaması gerekiyor. Hatta yine bana kalırsa bu şirketlerin genel müdürleri gelirlerini arttırmak için yeni projeler de sunmalılar. Böylelikle her yıl başarısız olan şirketler belli olur ve zarar eden şirketlerin genel müdürleri değiştirilir.

Şayet Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bunu isterse! Çünkü bizim idarecilerin çoğu yanlarında çok zeki insanları bulundurmak istemezler. Tersine etraflarına, kendine rakip olmayacak, ses çıkaramayan silik kişileri toplarlar ama batı da bu durum tam tersidir. Orada, yanlarına kendilerinden daha zeki insanları alarak halkın sıkıntılarını çözmeye çalışan yöneticiler görürsünüz.

İşte biz, yöneticilerimizin bu yanlış bakış açısından dolayı çok kaybediyoruz.

Tabii ki bu benim şahsi düşüncemdir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 9 Milyar TL borcu varken gelir getirici projeler hayata geçirilmezse, yarın Bursa'nın devasa sorunlarının parasızlıktan çözülemeyeceği de aşikâr.

Malum İstanbul yolunda yarım kalan T2 hattı hafif raylı sistemin ihalesi tekrardan yapılsa da ne zaman biteceği hala merak konusu. Esnaf ve halkın ciddi şikâyetleri de bizlere geliyor. Bizden söylemesi...

Şimdi gelelim Bursa Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinin Yönetim Kurullarına kimlerin atandığına.

1-BİNTED: Başkan Ulaş Akhan, Güngör Gülenç, Yunus Şahin, Oktay Yılmaz, Adem Vural.

2-BURULAŞ: Başkan Alinur Aktaş, Mehmet Kürşad Çapar, M. Gazali Şen, Hakan Bebek, Ufuk Çömez, Bülent Kandemir, Fahrettin Uludağ, Halide Serpil Şahin, Ahmet Yıldız.

3-BURKENT: Başkan Ömer Aybar, İdris Berkcan, İnci Söğütlü, Ahmet Aka, Murat Hallaçoğlu, Gülten Kapıcıoğlu, Ramazan Turhan, Ferudun Tarım, Ahmet Polat.

4-JEOTERMAL A.Ş: Başkan Mustafa Bektaş, Sinan Kahraman, Kenan Kibar, Osman Şahin, Kadir Kahraman, Abdullah Çalı, Murat Avinç, İbrahim Yedikardeş, Özcan Yeni.

5-BURFAŞ: Başkan Adil Kansu, Gülten Doğrul, Emel Gözükara Durmaz, Zekeriya Hacıoğlu, Fikret Hatipoğlu, Mustafa Durmuş, Ayşegül Seyran, Muhammed Emin Tarım, Gökhan Yıldız.

6-TARIM A.Ş: Başkan Selahattin Külcü, Ercan Barutcuoğlu, Kamil Turhan, Mehmet Aydemir, Raif Döner, Sinan Akbaş, Ertem İşcan, Yakup Bayram, Halil İbrahim Gökbulut, Tuncay Kiraz.

7-KÜLTÜR A.Ş: Başkan Fehim Ferik, Mutlu Keskin, Metin Onal Mengüşoğlu, Şaban Fethi Yıldız, Faruk Adıyaman, Eşref Kurem, Tarık Köse, Ali Mersin

8-BUSKİ A.Ş= Başkan Alinur Aktaş, Güngör Gülenç, Devrim İzgi, Mehmet Koz, Ekrem Yıldız.

9-BESAŞ: Başkan Murat Demir, Süleyman Çelik, Şamil Yiğit, Hasan Turan, Ali Erbay, Murat Uşun, Enbiya Akkuş, Tarkan Gani, Hüsnü Aydın.

Bursa Büyükşehir Belediyespor yönetimi ise hali hazırda yeniden yönetim kurulu toplantısı yapılmadığı için eski yönetim kurulu üyeleri görevlerine devam ediyor.

Belediye şirketlerinin yönetimlerinde görev alan isimlerin geçen sene huzur hakları düşük bir miktar olarak belirlenmişti ama bu sene bu fiyatlar ne oldu bizlerde merak ediyoruz. Şayet büyükşehir belediyesinden bununla ilgili bir açıklama yapılırsa çok da iyi olur. Malum bu konuların meraklısı çok olur. Hani bu şirketlerde yönetim kurulu üyesi olanların 3-5 milyar para aldıklarını zannedenler var ama resmi olarak bu konu açıklanırsa bu dedikodu da ortadan kalkmış olur.

Şimdilik benden bu kadar.

Bizi izlemeye devam edin...

Yarın, bir zamanlar İnegöl'de sosyal medyanın fenomeni olan Fethi Vacip isimli kişinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili yazdığı iddialar ve yazdıkları konulara yorum yapan kişilerle ilgili konuları sizlere aktaracağım.

Ayrıca 'Kim bu fotoğraftaki kadın?' haberi ile ilgili de önemli detayları sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Selam ve dua ile...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.