Ya üst düzey bir kabine kurulacak ya da alt düzey.
Kuruldu da.
Siyaseten üst düzey demek çok zor…
Ama her biri ilgili alanlarda teknik anlamda daha donanımlı diyebiliriz.
Öyleyse Yeni sistemde her şeyi REİS yönetecek.
Bakanlar genelde tekniksel donanımlarla REİSe bir nevi danışmanlık yapacak.
EN azından kimsenin oy kaygısı olmayacak.
Bakanların çoğu üst düzey bürokrat şeklinde kurumunu şirket şeklinde idare edecek. Bunun yanında uluslar arası ilişkiler düzeyinde nasıl oturup kalkınır gibi tecrübe olmadığı için her konu REİS’in tasarrufunda olacak.
Burada İçişleri, Dışişleri, ekomi ve maliye gibi önemli isimlere teslim edip diğerleri teknik özelliklerle hizmet vereceği izlenimi var.
Benzetme yapmak gerekirse şu tabir yeni kabine için oldukça yerinde olur. “Bekle gör kabinesi” Yani kabinenin ne yapacağını zaman gösterecek.
Çok kişi sıfırdan bakanlığa geçti.
Bakanlık nedir, devlet yönetmek nedir, uluslar arası arenada devlet temsiliyeti nedir.
Bekleyip göreceğiz. REİS’in istediği bir sistem kuruldu.
Sonuç olarak REİS’in kararı herkesin baş tacı diyecek yok.
Sıkıntı da yok.

BURSA NEREYE GİDİYOR?
Büyükşehir Bursa olarak hiçbir düzeyde temsil edilmiyor.
Asıl soru Bursalı milletvekilleri yemin ettiler.
Hakan Çavuşoğlu ise büyük bir afra tafralarla vekil oldu.
Şimdi 5 tane grup başkan vekillikleri açıklandı Bursa’dan kimse yok.
Geride teşkilat başkanlığı ya da siyasi işler başkan yardımcılığı verilirse tamam.
Ama uyduruk bir genel başkan yardımcılığı uyduruk bir komisyon başkanı çevreden sorumlu başkan yardımcılığı olursa Sayın Çavuşoğlu nun afra tafraları ne olacak.
Bursa’nın çook önemli üstün vasıflı iki ismi var ya. Biri Hakan Çavuşoğlu diğeri Efkan Ala.
Nerde bunlar hani yeni görevler.
İkisi de piyasada yok.
Devamlı liste açıklanıyor grup başkan vekilliği listesi, Meclis başkan listesi , meclis başkanvekilliği listesi, meclis grup başkanlığı listesi açıklanıyor… Ortalıkta kimsecikler yok Bursa’dan.
Bakanlar kurulu listesi açıklandı.
Şimdi Bursa gide gide dümdüz gidiyor..
Elde sıfır.
Oysa başka kentlerden birer ikişer isimler bir çok yerlerde görevler verilirken Bursa’nın 11 vekilinden birine küçük bir pay düşmüyorsa bu listenin ne kadar verimsiz olduğu REİS tarafından tescillenmiştir.
Bu tarih itibarıyla öyle görünüyor ki Bursalı vekillerin tümü kaldır parmak indir parmak yapacak TBMM de.
Unutulmamalıdır ki 4. Büyükşehir olan Koca Bursa ya bir üst düzey görev verilmiyorsa bunun sorumlusu Hakan Çavuşoğlu’dur.
Sayın Çavuşoğlu bu durumun cevabını çıksın Bursa kamuoyuna açıklasın.
Bakanlar kuruluyla ilgili meclisteki görevleriyle ilgili Bursa listesini yapanlar çıksın kamuoyuna bunun cevabını versin.
Ya kendileri büyük adam olacak bir yere geçecekler, ya da adam olacak birilerini listeye koyacaklar. Bursa’ya layık ikisi den biriydi ikisini de yapamadılar.
Ortaya çıkan tabloda Bursa bunu hak etmiyor. Kişisel hırsları yüzünden bu durumu Bursa’ya reva görenler gelinen noktayı çıksın kamuoyunun önünde cevaplasın.
Bursa’nın Ankara nezdin de şu anki durumu şu: Çok büyük güçlü görünse de küçük basit getir götür işlerle çalıştırılan gariban gibi bir bursa.
Maalesef acınacak bir Bursa var karşımızda.
BURSA LİSTESİNİ REİS CİDDİYE ALMAMIŞ.  Bunun sebebini nasıl görmeli derseniz, bu listeyi hazırlayan arkadaşları demek ki zurnanın son deliği olarak REİS ciddiye almamış. Yani Ankara’nın hiçbir mevkisinde sözü geçmeyen bir durum.
Hiçbir yerde ne ülkenin yapılanmasında ne Bursa ya hayır da, yatırımlarında ne vatandaşın probleminin çözümünde bir etkisi yetkisi kudreti geçmiyor.
Bunlar sadece kendilerine kudretli kendilerine güçlü, kendilerine delikanlı, Bursa ya güçlü kudretli. Ama Vatandaşa, millete, memlekete Bursa ya bir hayır görünmüyor. Yaptıklarından bir hayır netice çıkacaksa diyecekler ki “biz yaptıklarımızdan bir ders çıkarmak için eksik yaptıklarımızı itiraf edip 2019 da treni bursaya getireceğiz. Biz bekleneni yapamadık başaramadık beceremedik ama Bunu yapacağız” desinler de göreyim. Becerebilirlerse getirsinler 2019 da treni de görelim.
Bir şey göstersinler.
Çıkıp açıklama yapsınlar.
Yok yok yok.
Oysa gerçek siyasetçinin bir özelliği vardır. Söz verdiğini yerine getirmelidir. Delikanlılık varsa bu eksikleri tamamlamlar. Hani sihirbazım diyen bir hüner gösterir ya.. Şarkıcıyım diyenler şarkı okur, sporcuyum güreşçiyim diyen bir güç gösterisi yapar, siyasetçiyim diyen de biri icraat gösterir. Ama birileri gücünü Bursa ekseninde gösterdi ortalık karman çorman oldu. İşleyen demir bile işlemez oldu. Birileri fantezilerle bir iş çözerim ayaklarına yatmasın. Havalar balon gibi söndüğünde hey gidi ah gidi o eski günler fantezileriyle yaşam boyu teselli ödülüyle avunur. Eline kendine kanıtlayacak, ispat edecek yetki etki geçenler burnunun dikine havalarda gider, benden izinsiz hiç kimse tasarrufta bulanamaz gücü ve etkisini yerel üzerinde baskı oluşturursa genelde treni kaçırdıklarında avuçlarını ovuşturur. Şimdi çıksın biri Benim Bursa’ya şöyle hizmetlerim oldu desin. Kim ne hizmeti olmuş tüm Bursa halkı kamuoyu bilsin, herkes görsün tanısın bakalım. Çıkıp desinler. Hadi. İl ya da bakanlık sıfatı taşıyanlar. Hangisinin bir hizmeti olmuş çıkıp konuşsunlar. Sosyal medyalarda boy boy resim paylaşmakla olsaydı herkes oturduğu yerden çok iş başarırdı. Bakanlar geldi geçti Bursa’dan hangisi in Bursa ya bir faydası, yatırımı olmuş çıksın açıklasın. Bülent Arınç çıksın Ben bursa ya şunu yaptım desin diyebilir mi? Diyemez. Yada Müezzinoğlu falancı eseri ben yaptım desin. Veya Efkan Ala bir katkısı olduğunu söylesin. Ya Hakan Çavuşoğlu? Tam bir muamma. Adam yokluğundan birine verilmesi gerekiyordu Başbakan yardımcılığı oldu da. Bursa adına tam bir hayal kırıklığı.
Adam teşkilatları ve vekillikleri tüm listeleri peli perişan etti. Her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Hani öncekiler devlet büyüğü ciddiyeti olsa da Sayın Çavuşoğlu bunu bir türlü Bursa ya yansıtamadı.
Ama şu gerçeği unutmayalım. Bursa hala Faruk Çelik’in hizmetleriyle yürüyor.
İlk akla gelenlerden Büyük çevre yollarıyla, Adalet sarayları, Tapu kadastro gibi önemli devlet kurumları projelerini Bursa ya kazandırırken o dönem partinin ve devletin tüm kademelerine hakim Fetönün kumpasıyla hizmetlerin tam da ortasında Bursa’dan gönderildi.
Yani Faruk Çelik’in gösterebileceği hizmetleri varken, 2011’den beri Bursa’yı saman makinasına çevirenler hali hazırda ki projeleri başlayacak hizmetleri bile bırakın yapmayı geciktirme durumunda kaldılar.
Ne Arınç’ın ne Ala’nın ne Müezzinoğlu’nun ne de Çavuşoğlu’nun parmakla gösterebileceği bir önemli hizmetini kimse hatırlamıyor. Şehir hastanesi ve adliye sarayı 5 yıldır hizmet vermesi beklenirken Arınç yüzünden sekteye uğradı.
2018 gibi 2019 da bursa adına bir hüzün yılı olacağa benziyor.
Bursa layık olduğu 4. Büyük kent yatırımlarını alamadı alamaz da.
En azından Bu kafalarla alamaz.
Ama durun bir umut var.
Bakanların İzmir ve diğer illere Bursa üzerinden geçişlerinde el sallamasıyla teselli bulsak da yolunu kesip bizde isterük diyebülürük.
EN azından öyle bir şansımız var.
Yetmez mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21