Öne Çıkanlar Tofaş Gençler Yankı Btü Alo 174 Gıda Hattına açıldığından bu yana Bursadan 25 bin 911 başvuru

GÜRER: “EKONOMİ MASALLARLA YÖNETİLİRSE OLACAĞI DA BUDUR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda söz alarak ülkemizdeki emeklilerin, dar gelirlilerin ve işsizlerin mağduriyetini gündeme getirdi. Gürer, “Durum, işsizlikten kendini yakandan borçlarından dolayı ailece intihar edenlere kadar gelmiştir. Ekonomi masallarla yönetilirse olacağı da budur” dedi.

“BİN LİRANIN ALTINDA EMEKLİ AYLIĞI ALAN 874 BİN 643 KİŞİ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde dar gelirli kesimin mağduriyetinin arttığını ve 1.000 liranın altında emekli aylığı alan 847.643 kişi bulunduğuna dikkat çekerek, “Emeklilerin durumu perişandır. Geliri 673 liradan az olan kişilerin sosyal güvenlik primini devlet karşılamaktadır. Devlet verilerine göre ülkemizde geliri 673 liradan az olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin 283'tür. Ülkede 8 milyon 647 bin kişinin geliri 673 lira yani 100 dolar altında olacak ve iktidar da çıkıp ülkede her şey güllük gülistanlık gibi anlatacak, bizim de inanmamızı isteyecek. Kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİ MASALLARLA YÖNETİLİRSE OLACAĞI BUDUR”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin 2.020 lira olduğunu, açlık sınırı altında kaldığını ve vergi dilimindeki artışın asgari ücretlinin maaşına düşme olarak yansıdığını söylediği konuşmasına şöyle devam etti, “Vergideki adaletsizlikler sürmektedir, zamlar da devam etmektedir. On yedi yılda işsizlik patlamış olup 8 milyon geniş tanımlı işsiz vardır. Durum, işsizlikten kendini yakandan borçlarından dolayı ailece intihar edenlere kadar gelmiştir. Ekonomi masallarla yönetilirse olacağı da budur. Bu iktidar halkın sorunlarına çözüm üretemez durumdadır; olan da vatandaşa, esnafa, çiftçiye, işçiye, emekliye, memura, hatta sanayiciye olmakta, ülkemizde sorunlar katlanmaktadır. Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin olmaktadır. Bu gidiş değildir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.