banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

CAN ÇAKMUR’A ‘AYDIN GÜN’ TEŞVİK ÖDÜLÜ

Can Çakmur’a ödülü, 11 Haziran’da, 47. İstanbul Müzik F

Borusan Klasik tarafından ayın yorumcusu seçilen, BIS Records’tan çıkan ilk albümü ile övgüler toplayan Can Çakmur, albümde yorumladığı eserlerle de müzik eleştirmenlerinden tam not alıyor.

Pizzicatto Gazetesi’nden Remy Franck, Can Çakmur ile ilgili değerlendirmesinde şöyle ifade ediyor: “Genç Türk piyanist Can Çakmur bu albümünde ses ayrımı duyusu, olağanüstü müzik tekniği, dinleyiciler ile enerjisi ve görkemli hitabı ile fevkalade bir çıkış yapıyor.”

Albümdeki Schubert, Beethoven ve Haydn yorumları ile de takdir toplayan Can Çakmur, ikinci albüm kaydına hazırlanıyor. Gelecek sezon için aralarında BBC Symphony Orchestra, Tokyo’da Kioi Hall, Hamamatsu ACT City Concert Hall ve Münih Gasteig’ın da bulunduğu dünyanın en prestijli konser salonları ve orkestralarından teklifler almaya devam ediyor.

Can Çakmur’un 24 Haziran’da İskoçya’da St. Mangus festivalinde sahne alacağı resitali, BBC 3‘ten canlı yayımlanacak. Ağustos ayında gerçekleştireceği Japonya turunda ise Tokyo Sumida Triphony Hall konseri uluslararası Japon televizyonu NHK tarafından kayda alınacak. Türkiye’deki müzikseverlerle de çeşitli etkinlikler ile buluşmaya devam edecek olan Can Çakmur 24-25 Ekim tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile sahne alacak.

Aydın Gün Teşvik Ödülü, klasik müzik alanında önemli başarılara imza atmış ve gelecek vadeden genç müzisyenlere İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak adına 2012 yılından bu yana veriliyor.

Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler projesi hakkında:

Tüpraş’ın kurumsal sorumluluk anlayışı çerçevesinde desteklediği “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” dünyaca tanınmış piyanistlerimiz Güher-Süher Pekinel’in 50 yıllık deneyim ve vizyoner birikimlerini gençlere aktarma hedefiyle hayata geçiriliyor. Pekinellerin Anadolu’nun çeşitli bölgelerindeki konservatuvarlardan seçtiği 12-23 yaş aralığındaki üstün yetenekli gençler, burs kapsamında sağlanan en kaliteli enstrümanlarla, dünyanın en prestijli müzik okullarında, kendi alanında uzman eğitmenler eşliğinde gelişim ve eğitimlerini sürdürüyor. 2010 yılında başlayan, 2013 yılından itibaren Tüpraş sponsorluğunda devam eden “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’’ de bugüne dek 20 üstün yetenekli öğrenciye eğitim imkânı verilirken, halen 10 öğrencinin eğitimi devam ediyor. Bu doğrultuda uluslararası en önemli yarışmalarda ülkemizi gururlandıran 16 birinciliğe imza atıldı.

estivali açılış töreninde İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21