Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

EN BÜYÜK DANIŞMANIMIZ MİLLETİMİZ

Belediye Başkanı Alper Taban, basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirleriyle düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Bu sabah 09.30’da Emir Kafede yapılan kahvaltılı toplantıda, son 6 ayın değerlendirmesi yapıldı.

MİLLETİMİZE KULAK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Basın mensuplarının soruları ve İnegöl’e ilişkin fikirlerinin de değerlendirildiği toplantıya Başkan Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger ve Oğuzhan Uslu da katıldı. Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan Taban, “Bugün sizlerle bir araya gelelim ve bir masanın etrafında İnegöl’ümüzü konuşalım istedik. Hem neler yaptığımızı, gelişmeleri paylaşalım hem de sizlerden gelecek bildirimleri, sizlerin şehre dair söylemek istediklerinizi almak üzere buluşmak istedim. Tabi belki bir şeyleri konuşmak için henüz erken. 6’ncı ayımızdayız. Önümüzde 4 buçuk yıllık bir dönem var. İz bırakmak isteyen bir ekibim var. Onlar da benim kadar heyecanlı. Üretiyor, düşünüyor, sorguluyor, hataları görmeye çalışıyor ve sürekli olarak en başta kurum olarak kendi hedeflerimizi, kendi planlamalarımızı, kendi yaptığımız işleri gözden geçirerek ilerlemeye çalışıyoruz. Bu güne kadar bizim en büyük danışmanımız milletimiz oldu. Bugüne kadar vatandaşlarımızı can kulağıyla dinledik ve dinlemeye de devam ediyoruz” dedi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
Gönül belediyeciliği ilkesiyle yola çıktıklarını hatırlatan Taban, “Nihayetinde vatandaşa yaptığımız hizmetlerle sadece insanların gönlünü alamadığımızı da gördük. Beraberinde onların gönlünü alacak çalışmalara da yoğunlaştık. Neler yaptığımızdan bahsetmek gerekirse; mahalle buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Mahallemizde belirlediğimiz bir lokasyonda sohbet havasında vatandaşlarımızı dinleyip tespitler yapıyoruz. Bunun vatandaşlarımız tarafından çok beğenildiğini ifade edebilirim. Vatandaşların ayağına kadar gidip onların sorunlarını dinlemek bizim için de çok faydalı oluyor. Masa başında yapılan tespitlerde zorluklar, engeller çıkabiliyor. Yine halk günlerimize devam ediyoruz. Her Cuma vatandaşlarımız randevusuz gelip benimle ve Başkan Yardımcılarımla görüşebiliyor. Mahalle gönüllüleri oluşturduk. Her mahallemizde ben bu şehir için koşulsuz şartsız bir şeyler yapabilirim diyen vatandaşlarımız var. Bizlere fikirlerini ulaştırıp düşüncelerini paylaşıyorlar. Bizler de ortak projeler yürütüyoruz. Yine beraberinde yeni nesil belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalar var. Artık yeni bir anlayış gerekiyor, yeni bir yönetim anlayışı ortaya koymamız gerekiyor demiştik. Beraberinde dijital dönüşüm anlamında adımlar atmaya çalıştık. Burada da 20 ay önce koyduğumuz hedeflerin bir kısmına ulaştık. Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçtik. Belgelerimizi dijital ortamda yönetme kabiliyetine sahip olduk. Yine bu alanda e-belediyecilik ve e-devlet anlayışını da arttırmak adına adımlar attık. Her iki alanda da çok güzel noktalara geldik. E-devlet ayağında bugün Türkiye’de en fazla hizmet veren belediye konumuna geldik. Bütçe yönetimi hususunda da olabildiğince hedefleri tutturma noktasında dikkatli şekilde yolumuza devam ediyoruz. Elde ettiğimiz her tasarrufu da şehrimize ve vatandaşlarımıza geri döndürüyoruz. Araç alımları yapıyoruz. Sürekli araç ve ekipmanlarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunlar şehrimizin, belediyemizin güçlendiğini işaret eden göstergeler. Son süreçte yaptığımız tüm alımları da borçlanmaya girmeden yaptık” diye konuştu.

HEDEF “EN TEMİZ ŞEHİR” UNVANI
Taban, temizlikle ilgili çalışmaların da yoğun şekilde sürdüğünü kaydederek şöyle devam etti: “Bu şehirde yaşayan insanlara farkında olmadan kirlettiğimizi, temizleyerek değil kirletmeden bu sorunu çözmek için adım attığımızı anlatmamız lazım. Kurum olarak bizler de hep temizlemek üzerine gayret koyduk. Ama son 20 aydır inanın kirletmemek üzerine her türlü farkındalığı denemeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın dikkatini çekecek, beraberinde onu da harekete geçirecek adımları atmak istiyoruz. Bu şehir en temiz şehir olacak. Bunun hayalini kurduk. Bu şehir güzel güzel mobilyalar üretirken, en temiz şehir unvanına da sahip olacak. Vatandaşlarımız bunun farkına varırsa, şehir güneş gibi parlayacak. Ben bu şehri düğüne hazırlar gibi ince ince, ilmek ilmek dokuyarak hazırlamak istiyorum. Trilyonlarca para harcamaya gerek yok. Sadece kirletmediğimizde, bu şehir temiz bir şehir olacak. Bu halkaya biz her bireyi eklemek zorundayız. Bu şehirde artık çöp toplayan bir Belediye Başkanı var. Bu ayıp bir şey değil.”

TEK YÜREK OLMALIYIZ
“Yapım anlamında, imar anlamında gerçekten şehrin her yerinde izimiz, emeğimiz, çalışmamız, gayretimiz var. Her gün bir yerlere gidip çalışmaları inceliyoruz. Gerek yeni yollar açıyoruz, altyapı problemiyle ilgili Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Bizler de İnegöl Belediyesi’ne düşen alanlarda tretuvar yapımı olsun, çocuk parkı, yeşil alan, asfalt, düzenleme gibi çalışmaları yapıyoruz. Bunlar rutin çalışmalarımız. Şehrimiz çok hızlı büyüdüğü için bu tarzda çok işimiz var. Tüm mahallelerimizde mutlaka eksiklerimizi gidereceğiz. Neresi olgunlaştıysa, hazır hale geldiyse oraya gitmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki tek yürek olursak, bu şehrin eksiklerini de daha hızlı giderebiliriz.”

DENETİM HALKASINA VATANDAŞTA EKLENMELİ
“Denetim konusunda öne çıkan birim Zabıta Müdürlüğümüz. Ama ben bu denetim halkasına vatandaşlarımızın da eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani her yere bir polis, zabıta, jandarma koymamız mümkün değil. Gelişen şehirlerde ve ülkelerde insanlar bir zabıta gibi, polis gibi görev yapmayı öğrenmiş. Bunun anlamı birbirimizle kavga etmek değil, vatandaşlık görevini yerine getirmek. Nihayetinde incelediğimiz o bölgelerde vatandaş telefonunu kaldırıp konu kimi ilgilendiriyorsa bilgi veriyor. Biz de inşallah çözüm odaklı çalışma noktasında sürece devam edeceğiz.”

SOĞUK HAVA TESİSİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI
“Tarımsal anlamda yaptığımız çalışmalar var. Cumartesi günü çilek festivalimizi gerçekleştireceğiz. Geçmişte Tarım Fuarları yaptık. Bu yıl da Tarım Fuarı yapalım şeklinde hazırlıklarımız sürerken, konunun paydaşlarından bu yıl Tarım Fuarına ara verelim, onun yerine alternatif çalışmalar üretelim fikri geldi. Ama fuar konusunu yine değerlendirerek gerçekten fayda bulacak hale geldiğinde gerekiyorsa yapalım düşüncesi oluştu. Bizler de bu yıl biraz daha çiftçimizin öncelikli ihtiyacı nedir konusu üzerinde çalıştığımızda; depolama, pazarlama, ürününü değerli satamama gibi problemleri gördük. Üreten Çiftçiler Kooperatifimizi kurduk. Beraberinde BEBKA’ya proje başvurumuzu yaptık. Oradan da 7 milyon TL’lik bir tesis yapımıyla ilgili destek sürecini başlattık. Onaylanması durumunda inşallah bu bedelin belli bir bölümünü oradan tedarik edeceğiz. Güzel bir soğuk hava tesisini inşallah şehrimize kazandıracağız. Kaldı ki 120 bin tonluk üretimi olan şehrin 30 bin ton civarında soğuk hava deposu olduğunu görüyoruz. Bu oran çok düşük. Bu eksikliği de gidermek istiyoruz.”

KÖFTE FESTİVALİ GÜÇLÜ BİR TANITIM YÜZÜMÜZ OLACAK
“Geçtiğimiz hafta köfte festivalimizi gerçekleştirdik İTSO, Lokantacılar Odası ve Şef Aşçılar Derneği ile birlikte. Bunu geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yapılan çalışma güzel oldu, inşallah gelecek dönemlerde bunu çok daha etkili hale getirirsek inanıyorum ki güçlü bir tanıtım yüzümüz olacak.”

TURİZM ÖNCELİKLİ GÜNDEMLERDEN BİRİ
“Turizm önemli gündemlerimizden biri. Bu şehirde gerçekten turizm anlamında yapılacak çok iş var. Allah vergisi güzellikler var, tarihi güzellikler var, Akhisar Höyüğümüz, Cuma Höyüğümüz, farklı bölgelerde önemli merkezlerimiz var, müzemizde sergilediğimiz fosil anlamında tarihi özelliğe sahip varlıklar var. Bunları geliştirmemiz lazım. Bir de insan eliyle ortaya konarak turizm değeri oluşturacak değerler var. Bunlardan biri Paris’teki Eyfel Kulesidir. Bunun gibi neler yapılabilir noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Konuşma sonrası toplantı basın mensuplarının soruları ve karşılıklı istişarelerle devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21