Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

Hem arabuluculara hem de taraflara eğitim Medyan DRC'den

Son dönemlerde gündemi yoğun olarak meşgul eden Arabuluculuk kısaca; uyuşmazlık yaşayan tarafların bir araya gelerek, her iki taraf için de kabul edilebilir ortak bir çözüme vardıkları, ‘Alternatif Uyuşmazlık Çözümü’ yöntemi olarak özetlenebilir. Arabuluculuk yoluyla 2017’den bugüne açılan dava sayılarında yüzde 90 oranında düşüş meydana gelmiş durumda. Medyan DRC markası altında Arabuluculara sunduğu çözümlerle sektöre farklı bir bakış açısı getiren FU Gayrimenkul ise, şimdi de Arabuluculuk konusunda taraflara verdiği kapsamlı eğitimler ile adından söz ettiriyor. 

Bir süre önce TBMM’de kabul edilerek yasalaşan 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile çalışma hayatında yeni bir dönem başladı ve İş Mahkemeleri’nde açılacak olan; işçi-işveren ilişkisinden kaynaklı işçilik alacağı ve tazminat davaları ile işe iade talepli davalarda Arabuluculuk dava şartı haline geldi.

Arabulucuların aradığı destek Medyan DRC… ‘Liderliğin Tapusu Bizde’ sloganıyla 2005 yılından bugüne anlaşmalı olduğu banka ve kurumların ipotek ve diğer tapu işlemlerinin operasyonlarını yürüten FU Gayrimenkul, 1,5 yıl önceMedyan DRC markası ile başladığı Arabuluculuk Destek Hizmetleri’ne bir yenisini daha ekledi. Bugüne dek Arabulucular için toplantı odası kiralama ve diğer destek hizmetleri ile Arabulucuların ve uyuşmazlık taraflarının, uluslararası standartlarda hazırlanmış ve tarafsız bir ortamda bir araya gelmesini ve anlaşmazlıklarını çözmesini sağlayan Medyan DRC ile FU, Arabuluculuk konusunda hem Arabuluculara hem de taraflara Arabuluculuk süreci ile ilintili birçok farklı konuda eğitimler vermeye başladı.

Dolu: Tarafların kendileri için en iyi sonuçları almalarına destek oluyoruz

Medyan DRC olarak bugüne kadar hizmet verdikleri firmalar ve bankalar ile yaptıkları görüşmelerde, özellikle 1.1.2018’den itibaren sürecin çok hızlı bir şekilde ilerlemesinin birtakım zorlukları da beraberinde getirdiğini söyleyen FU Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Suat Dolu, mevcut durumda arabuluculuk görüşmelerinin uygun olmayan şartlarda ve ortamlarda yapılabildiği söyledi. Arabulucuların kendi ofislerinde yaptığı görüşmelerin yanında bazı görüşmelerin arabuluculuğa tam olarak uygun olmayan mekanlarda yapıldığını gözlemlediklerini söyleyen Dolu, arabuluculuk görüşmelerinin gizlilik içerisinde ve eşitlik ilkesine uygun bir biçimde yürütülmesinin sürecin başarılı olmasında önemli bir parametre olduğunu söyledi. Bu farkındalıkla FU olarak Medyan DRC çatısı altında Arabuluculuk görüşmelerinin uluslararası standartlarda ve tamamen tarafsız bir ortamda yürütülmesine yönelik hizmetler verdiklerinin altını çizen Dolu, Medyan DRC ile sektöre farklı bir bakış açısı ve yeni bir hizmet anlayışı getirdiklerini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.