Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

Her yıl ortalama 185 milyon dolarlık makine İzmir'e kuruluyor

İhracat odaklı büyüme stratejisiyle milli ve yerli üretime odaklanan Takım Tezgahları Sektörü tamamlayıcı ekipmanları ile birlikte,  2018 yılında 728 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracatın yaklaşık 50 milyon dolarını üstlenen İzmir, otomotiv tedarik, savunma ve havacılık, kalıp, ambalaj gıda, ağaç işleme ve mobilya sektörlerinde kullanılan takım tezgahlarının yaklaşık yüzde 16’sına ev sahipliği yapıyor. Her yıl ortalama 185 milyon dolarlık makinenin İzmir’e kurulmasının farkındalığıyla takım tezgahları sektörünün buluşma noktası olan MAKTEK İzmir 2019 Fuarı, 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor.

 

Son dönemde sanayinin gelişimine paralel olarak büyüyen takım tezgahları sektörünün gelişiminde önemli bir yerde olan İzmir, otomotiv tedarik sanayisi, savunma sanayisi,  havacılık, döküm sanayi ve kalıpçılık sektörlerinin gelişiminde gözleri üzerine çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.