Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI’NIN 96. YILDÖNÜMÜ HEYBELİADA İNÖNÜ EVİ’NDE KUTLANDI.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, katılımcıların toplantıya gösterdikleri yoğun ilgiye teşekkür etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “24 Temmuz da, 30 Ağustos da bizim bayramımız, kutlu olsun. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün yaptıklarından aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı konuşmada Lozan Antlaşması’nın önemini şu sözlerle ifade etti: “Bizim bir şeylerin kıymetini kaybettikten sonra anlama gibi bir özelliğimiz var. Lozan geçmiş dönemlerde tekrar gündeme geldi, siyasiler Lozan Antlaşmasını tartışmaya açmaya çalıştılar. Biz birçok değerimizi kaybettik, özgürlüklerimizi kaybettik, medyamızı kaybettik bunların değerini sonradan anladık. Parlamenter sistemi kaybettik o bakımdan sağlam değerlerimize kuruluşumuzdaki köklü temellerimize sahip çıkalım değerlerimizi koruyalım.” Anma etkinliğine ÇYDD Öğrencisi Bahar Zeynep Aşçı’nın arp dinletisiyle devam edildi.

Anma toplantısının konuk konuşmacısı olan Alev Coşkun, Cumhuriyetin temel felsefesine, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerine, Cumhuriyeti kuran Atatürk’e ve onun en yakın arkadaşı silah arkadaşı İsmet İnönü’ye sistematik olarak saldırıyorlar. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası düzeyde kabul edilişidir. Atatürk Lozan’la ilgili “ Bu antlaşma, Türk milletine karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!” İşte bu en güzel cevaptır, dedi.
Alev Coşkun konuşmasını Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği telgraf ile bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21