Öne Çıkanlar BUSİAD Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Tepe Kedi Gençler Yankı

TÜKETİCİLERİN SU TERCİHİ YİNE “ERİKLİ”

Türkiye’nin en sevilen su markası Erikli, iki farklı tüketici araştırmasında rakiplerini açık ara geride bırakarak ambalajlı su kategorisinde tüketicilerin ilk tercihi olduğunu bir kez daha gösterdi.

MediaCat dergisi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Lovemark’ları” araştırması, 17 farklı kategoride tüketicilerin gönlüne taht kuran markaları belirledi. Ipsos Araştırma şirketi tarafından yürütülen çalışmada her bir kategoride tüketicilerin aklına gelen ilk marka, markaya duyulan yakınlık, beklenti ve ihtiyaçları karşılama, en sevilen, asla vazgeçilemeyen marka olma kriterleri üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Tüketicilerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda her bir kategori için “en sevilen marka”, yani “Lovemark” belirleniyor. Erikli Su, tüketicileriyle arasında kurduğu sıcak bağı bir kez daha kanıtlayarak dördüncü kez üst üste Türkiye’nin “En Sevilen Ambalajlı Su” markası seçildi.

AREDA PİAR tarafından bu sene ilki gerçekleştirilen “Benim Markam’’ araştırması ise Türkiye’nin “benim” diyerek sahiplendiği markaları ortaya koyuyor. Araştırmada güven, beğeni ve sadakat skoru oluşturulurken aynı zamanda markaların beklentiyi karşılayabilmesi, tasarım ve kullanım kolaylığı, müşteri memnuniyeti, ürün çeşitliliği ve kalitesi, tutku düzeyi gibi kriterler de dikkate alındı. Türkiye genelinde toplamda 2 bin 718 tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada Erikli Su, 20 ambalajlı su markasını geride bırakarak içme suyu-ambalajlı su kategorisinin lideri seçildi.

Erikli Su ve Meşrubat Pazarlama Direktörü Can Emci, Erikli’nin ambalajlı su kategorisinde dört kez Lovemark ve ilki gerçekleştirilen “Benim Markam” araştırmasında içme suyu-ambalajlı su kategorisinin lideri seçilmesiyle ilgili şunları dile getirdi: “Erikli olarak faaliyete başladığımız günden bu yana markamızı büyütürken, ülkemizde ambalajlı su pazarının gelişimine katkı sağlayacak öncü ve yenilikçi adımlar atıyoruz. Geleceği planlarken sadece kendi işimizi değil, dokunduğunuz tüm paydaşlarımızın ve içinde bulunduğumuz sektörün de gelişimini hedefliyoruz. Biz buna ortak değer yaratmak diyoruz ki Türkiye’nin en sevilen markası olarak farklı tüketici araştırmalarında lider olmamızın arkasında da bu felsefemiz var. Kurduğumuz bu değer sisteminin tam kalbinde ise bizi liderliğe taşıyan tüketicilerimiz yer alıyor. Biz de tüketicilerimize, tek bir damlasına dahi dokunmadan suyumuzu ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken her zaman onlarla iletişim içinde olmayı, sıcak bir bağ kurmayı önemsiyoruz. Kısacası duyulara, duygulara, samimiyete ve inovasyona önem veren bir marka olarak tüketicilerimizin kalbinde edindiğimiz yeri koruyabilmek adına çalışıyoruz. Tüm bu çabalarımızın tüketicilerimizin gönlünde yer ettiğini görmek ve bunu farklı platformlarda dile getirerek bizi Türkiye’nin en sevilen suyu seçmeleri bizim için oldukça gurur verici. Bize kalplerini açarak doğru yolda olduğumuzu gösterdikleri için tüm tüketicilerimize teşekkür ederiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.