Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

TÜRK EĞİTİM VAKFI BURSU İLE 74 GENÇ DAHA EĞİTİMLERİNE YURT DIŞINDA DEVAM EDECEK!

13 Haziran Perşembe günü TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtılan başarılı gençler, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim ve araştırmalarına devam edecek.

Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı tarafından (TEV), 1969’dan bu yana her yıl verilen yüksek lisans ve üst ihtisas yurt dışı burslarını almaya hak kazanan gençler, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. 13 Haziran 2019 Perşembe günü Divan İstanbul Elmadağ’da, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV yönetim kurulu üyeleri ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya yurt dışı bursları için işbirliği yapılan ülkelerin konsolosları, TEV bağışçıları ve bursiyerler katıldı.

Ömer M. Koç: Gençlerimiz eğitimlerinin ardından ülkemize değerli katkılar yaratacaklardır

Türkiye’nin aydınlık geleceğine hizmet eden TEV ailesinin bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, “Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağına inandığımız, Atatürk ilkelerine bağlı, gönlü yurt sevgisi ile dolu 74 yurt dışı bursiyerimiz, dünyanın sekiz farklı ülkesinde ülkemizi temsil edecek. Müsterihim ki, bu ailenin bir parçası olarak bizlere nice gururlar yaşatacak, eğitimlerini tamamladıktan sonra yurda dönüp ülkemiz için değerli katkılar yaratacaklardır. Gençlerimizin gözlerindeki ışığı gördükçe inancımız bir kez daha artıyor. Bizler de, bugünden aldığımız ilhamla faaliyetlerimizi gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, gençlerimizin Cumhuriyetin değerlerine bağlı, özgüven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini ve fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu çalışmalarda bizi başarıya götüren en büyük gücümüz olan bağışçılarımıza ve yurt dışı burslarımızın mevcudiyetinde büyük katkısı olan kıymetli ülke ve kurumlara şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

Rona Yırcalı: Gençlerimizi dünyanın en başarılı üniversitelerine uğurluyoruz

Türk Eğitim Vakfı’nın örnek çalışma ve uygulamalarının yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da saygınlık kazandığını dile getiren TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise “Avrupa ülkeleri, ABD ve Uzakdoğu’dan eğitime önem veren ülkelerin kurumlarıyla gerçekleştirdiğimiz uluslararası ortaklıklar neticesinde, her yıl başarılı gençlerimizi dünyanın en iyi üniversitelerine uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zamana kadar 1.905 öğrenciye yurt dışı burs verdik, halen 176 gencimiz eğitimlerine yurt dışında devam ediyor. 2019 - 2020 eğitim dönemine yurt dışında başlayacak 74 gencimizin de aynı başarıyı göstererek ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphemiz yok. Özellikle değinmek istediğim bir konu daha var; bu yıl burs almaya hak kazanan gençlerimiz, 38 farklı ilden ve Türkiye’nin 18 farklı üniversitesinden geliyor. Bu da TEV’in Türkiye’nin vakfı olduğunun en güzel göstergesidir” diye konuştu. Gençlerin yarınının geleceği olduğunu vurgulayan Rona Yırcalı, “Sizler yarının düşünce önderleri, iş dünyasının liderleri, mühendisleri, mimarları, doktorları ve sanatçılarısınız” diyerek yurtdışı bursiyerlerine başarılar diledi.

Yıldız Günay: Hayal muhafızlarımız imkânlarını Türk gençlerinin eğitimi için seferber ediyor

TEV’in yurt dışı burslarına olan ilginin her geçen yıl artmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getiren TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da, program ve fonlar hakkında bilgi verdi. Bu yıl yurt dışı burslarına 924 adayın başvurduğunu açıklayan Günay, “Bu yıl hem adayların başarı oranın yükseldiğini hem de başvuruların yüzde 20 civarında artış gösterdiğini söylemekten mutluluk duyuyorum. İlk elemelerin ardından 447 adayımızla mülakat gerçekleştirdik. Kendi alanlarında başarılı akademisyenlerden oluşan jüri tarafından seçilen 74 öğrencimiz burs almaya hak kazandı. Öğrencilerimizin hepsi dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim alacak, araştırmalarına devam edecek. Biz buna vesile olan bağışçılarımıza, yabancı ülke temsilcilerine ve program ortaklarımıza öğrencilerimizin hayallerini korudukları ve gerçekleşmesini sağladıkları için ‘bursiyerlerimizin hayal muhafızları’ diyoruz. Bugün de Türkiye ve Türk gençlerinin eğitimi yolunda imkânlarını seferber eden tüm hayal muhafızlarımıza hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Dört milyon doların üzerinde fon

TEV yurt dışı bursunu almaya hak kazanan 74 öğrenci; mühendislik-teknik, sosyal bilimler, ekonomi-işletme ve tıp alanındaki eğitimlerine, Almanya, Fransa, Singapur, İtalya, İspanya, Danimarka ve ABD’de devam edecek. Türk Eğitim Vakfı yurt dışı burslarını verirken bu ülkelerin hükümetleri veya çeşitli resmi kurumları ile müşterek çalışıyor. Bu zamana kadar dokuz ülke ile iş birliği yapan TEV, başarılı gençlere burs imkânı sağlayan ve en büyük bütçeyi ayıran tek sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyor. TEV, yurt dışı bursu için her yıl yaklaşık bir milyon doların üstünde (Bu yıl 1 milyon 75 bin dolar) burs fonu ayırırken iş birliği yapılan kurumlar ile birlikte bu tutar dört milyon doları aşıyor.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Türk Eğitim Vakfı’nın en önemli hedefi, insan kaynağımızı bilgi üreten ve kullanan konuma getirmek, en önemli yaklaşımı ise insanlarımızın, çağdaş Türkiye idealine ulaşabilmesi ve insanlığın gelişmesine katkı amacıyla olanaklarını yöneltecekleri ortamların hazırlanmasıdır. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. İki bini yeni öğrenci olmak üzere her yıl yedi bin öğrenciye burs sağlayan Türk Eğitim Vakfı, bu zamana kadar açtığı eğitim kurumları, öğrenci yurtları, toplum merkezi, çıraklık eğitim merkezi ve kütüphaneyle Türkiye’nin eğitim vakfı olmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21