Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

AMERİKA KÜLTÜRLERARASI DEĞİŞİM SERVİSİ’NDEN MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ZİYARET

Ziyarete gelen misafirleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda ağırlayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahya, “30 yılı aşkın süredir Türk öğrencilerin farklı ülkelerde eğitim almasını sağlayan ISEWorld’ün aynı zamanda Dil ve Gelişim Programı ile de Amerikalı öğrencilere Müdürlüğümüzün katkılarıyla Bursa TÖMER’de Türkçe öğrenmelerini sağladığını belirtti.” Programa katılan öğrencilerin Türk kültürünü, yanlarında kaldıkları Bursalı gönüllü ailelerle tanıdığını belirten Kahya, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklara Bursa hatırası olarak çini hediye etti. Türkiye’nin dünyada artan önemi ve stratejik yaklaşımları nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla önceki senelerde başlatılan program kapsamında 4 yılın ardından ilk kez Türkiye programa dahil edildi.
Program kapsamında öğrencilerin gelişimlerini yerinde incelemek amacıyla Bursa’ya gelen Amerika Kültürlerarası Değişim Servisi Başkanı Micheal Li ve NSLI-Y Program Sorumlusu Lisa Mervosh çocukların gelişimlerinden dolayı Müdürlüğümüze teşekkür etti. ACES (American Cultural Exchange Servise)’ten Bursa İl Milli Eğitime Teşekkür Amerika Kültürlerarası Değişim Servisi Başkanı Sayın Micheal Li programa katkılarından dolayı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Bursa halkına çok teşekkür ettiklerini belirtti. Bursa’nın güzelliklerinden etkilendiklerini ifade eden Li, gönüllü ailelerin ve Bursa halkının
öğrencilerde güzel izlenimler bırakacağına emin olduklarını söyledi. Bursa’daki tüm kamu kurumlarının da programın en iyi şekilde yürütülmesi konusunda destek verdiğini ifade eden ISEWorld yetkilileri ”Böyle güzel bir organizasyonun yürütücülüğünü yaparak ülkemizin tanıtımına katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak onların Bursa TÖMER’de Türkçe öğrenmelerini ve Türk kültürünün güzelliklerini tanıtmalarını istiyoruz” dedi. ISEWorld temsilcileri, Müdürlüğümüze gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bursa’yı gezmeyi ihmal etmediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.