Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

KADEF KÜTÜPHANE AÇILIŞI

Kütüphanenin açılışı ise Bursa protokolü ve üyelerinin katıldığı coşkulu bir törenle gerçekleşti. Açılışa KADEF Onursal Başkanı Nüket BOZKURT, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel ÖZER, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu AYYILDIZ, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem TÜFEKÇİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdür Yardımcısı Fikriye AYDIN, MHP Kadın Kolları Bursa İl Başkanı Yasemin MERİÇ ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı Vildan ÖZKULA katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, protokol konuşmaları ve okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler ile devam etti. Gösterilerin ardından katılımcılara ve emeği geçen tüm KADEF üyelerine plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi, öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat edilerek belirlenen Yolçatı Köyü Şehit Coşkun Çalı İlk ve Ortaokulu'nda kurulan kütüphanenin çalışmaları, geçtiğimiz ocak ayında başladı ve eylül ayında açılışı yapılarak 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi'nde öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Çalışmalar kapsamında okulda atıl durumda olan eski öğretmen lojmanı tamir, tadilat, iç ve dış cephe boyanmasının ardından yepyeni görüntüsüyle yeniden kullanılır hale getirildi. İç dekorasyonda geleneksel kütüphane tasarımlarının aksine öğrencilerin okuma şevkini artıracak, mekanı cezbedici hale getirecek, olumlu bir öğrenme ortamı sunacak bir tarz tercih edildi.

KADEF üyesi üç ressam ve gönüllüler tarafından duvarlar renkli karikatür ve resimlerle süslendi. Mobilyalar ise şark köşesi tarzında dizayn edildi. Oturma minderleri, etkinlik masaları, amfili sunum salonu gibi alanlar oluşturularak,  kitap okuma ve araştırma yapmanın yanı sıra öğrencilerin ekip çalışması, şiir okuma, sunum yapma, tartışma gibi çeşitli etkinlikler yapabilecekleri çok amaçlı kullanılabilecek bir mekan tasarımı yapıldı.

KADEF üyeleri, yayın evleri ve okul idaresinin de katkılarıyla ilkokul ve ortaokula yönelik toplanan 5000 kitap kütüphaneye hibe edildi. Ayrıca 100 adet kırtasiye araç gereçleri ile dolu olan okul çantası okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.