Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

YUMURTA GENÇLEŞTİRME YÖNTEMİYLE DOĞUM İÇİN GÜN SAYIYOR!

Ümmühan ve Serkan Bilgin çifti bir yıl önce evlendi. Adet görememe ve düzensizliği şikâyetiyle doktora başvuran Ümmühan’a yapılan testler sonrasında ‘erken yumurtalık yetersizliği’ teşhisi konuldu. İlaç yardımıyla adet olmaya başlayan 27 yaşındaki Ümmühan’a çocuk sahibi olmasının imkânsız olduğu belirtildi. Yolları, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu ile kesişti ve Fıçıcıoğlu’nun önerisiyle PRP yöntemini deneyen Ümmühan, tüp bebek tedavisine gerek kalmadan hamile kaldı. Şu anda 28 haftalık hamile olan Ümmühan, sürecin gayet sağlıklı ilerlediğini ve çok heyecanlı olduğunu söyledi.

ADET DÜZENSİZLİĞİ VARDI

Adet görememe ve düzensizliği nedeniyle doktora gittiğini söyleyen Ümmühan, “Yapılan testlerde bazı değerlerimin normalden farklı olduğunu öğrendim. Örneğin FSH hormonu değerim 40’ın üzerindeydi. AMH değerim ise 0.01 civarındaydı. İlaç kullanarak adet görmeye başladım. Böyle olunca çocuk sahibi olmamın çor zor olduğu söylendi. Bu süreçte doktorum Cem Bey ile tanıştık. Bazı genetik testler yapıldı ve bunun üzerine antioksidan serum ve ilaç tedavisi başlattı” diye konuştu.

YOĞUN AMA STRESSİZ BİR TEDAVİYDİ

Prof. Dr. Fıçıcıoğlu’nun kendine PRP yöntemi hakkında da bilgi verdiğini söyleyen Ümmühan Bilgin, “Doktorum, hamilelik için yüzde 100 garantili bir yöntem olmadığını ancak denememin yararlı olduğunu söyledi. Biz de güvendik ve denedim. Tedavi 10 seans sürdü ve oldukça kolay geçti. Önce, hiperbarik oksijen tedavisi uygulandı. Sonrasında yumurtalıklarına PRP injeksiyonu yapıldı. Yoğun bir tedaviydi ama stresli değildi” ifadelerini kullandı.

DOĞUMA 12 HAFTA KALDI

Hamileliğimin ilk başlarında her hamile kadında olan mide bulantısı gibi birtakım sıkıntılar dışında sorun yaşamadığını aktaran Bilgin, onun dışında bir sorun yaşamadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şu anda 28 haftalık hamileyim, bebeğin olması çok zor denildikten sonra ilk kalp atışını duymak heyecan verici. Bu süreçte eşimin ve Cem hocanın desteği çok önemliydi. Şu an heyecanla bebeğimizi bekliyoruz. Erkek çocuğumuz olacak ve ismini‘Pars’olsun diye düşünüyoruz” dedi.

PRP; YUMURTA GENÇLEŞTİRME YÖNTEMİ

PRP hakkında bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu ise, “Yumurtalık rezervi azalmış, yumurtalık rezerv yetersizliği veya erken yumurtalık yaşlanması olan kadınlarda yumurtalıkları gençleştirmeye ihtiyaç duyuyoruz. Yumurta gençleştirme yöntemi olarak dünyada da kullanılmaya başlanan Trombositten Zengin Plazma (PRP) artık ülkemizde de kullanılıyor. Bu yöntemle başarılı sonuçlar elde etmeye başladık. PRP’yi yumurtaların içerisine enjekte ederek uyuyan hücreleri uyandırmak ve daha iyi yumurta elde etmek için kullanıyoruz. Biz bunu hiperbarik oksijen tedavisiyle destekliyoruz.” diye konuştu.

PRP İLE TÜP BEBEK TEDAVİSİNE GEREK KALMADI

Bazen genç yaşta da erken yumurtalık yetersizliği ile karşılaşabiliyor. Ümmühan Bektaş Bilgin’de de olduğu gibi adet görmeme şikâyeti ile doktora başvurabiliyorlar. Böyle bir durumda kendiliğinden gebe kalma şansı yüzde 3’lerin altında.

Bilgin’in, PRP tedavisi ve başka takviyelerle yumurtalık rezervini nispeten daha iyi hale getirip hormonları düzeltme şansları bulduğunu belirten Prof. Dr. Fıçıcıoğlu. “3 aylık bir tedavi sonrasında tüp bebek tedavisine alalım, yumurta toplayalım dediğimiz süreçte, kendiliğinden gebe kalarak, işimizi kolaylaştırdı. Şu anda da gayet sağlıklı bir gebeliği takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

40 YAŞIN ALTINDA DA YUMURTALIK REZERVLERİ AZALABİLİYOR

40 yaş altında yumurtalık rezervindeki azalma ‘erken yumurtalık yetersizliği’ olarak adlandırılıyor. Sadece ileri yaşlarda yumurtalık rezervi azalacak diye bir kaide yok. Dolayısıyla daha genç yaşlarda genetik, otoimmün geçirilen yumurtalık ameliyatları ve bilinmeyen nedenlerle, rezerv azalabiliyor. Daha genç yaşta olup adet düzensizliği ya da ailede erken menopoz öyküsü olanlarda mutlaka yumurtalık rezervlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21