Öne Çıkanlar Engelsiz Kıyak Bursagaz sungurlu Sanat
banner13

KAMU SAĞLIK TESİSLERİ RUHSATLANDIRMA YÖNETMELİĞİ BURSA’DA ELE ALINDI

2019 yılının Eylül Ayı’nda yürürlüğe giren Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’nin sahada nasıl uygulanacağı ile ilgili bilgilendirme toplantılarının 5’incisi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Daire Başkanı Ahmet Zengin, Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Kuruluşları Planlama ve Organizasyon Daire Başkanı Tacettin Kızılboğa, Sağlık Turizmi Daire Başkanı Nuhi Çelikkaya, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz ile sağlık yöneticileri ve sağlık personelleri katıldı.

Toplantıda konuşan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Daire Başkanı Ahmet Zengin, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık hizmetinde standardizasyonu sağlamak, kalite, verimlik ve memnuniyeti arttırmak; hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak adına çalışmalar yapılarak, kamu sağlık tesislerin de ruhsatlandırma işlemlerinin başlatıldığını belirtti. Bu doğrultuda sağlık tesisleri ile bünyesindeki birimlerin ruhsatlandırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlenmesi amacıyla 2019 yılının Eylül ayında Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’nin yürürlüğe girdiği bilgisini veren Zengin, “Mezkûr yönetmeliğin ilk defa yayımlanması nedeniyle sahadaki uygulamalarda özellikle, ruhsatlandırma komisyonlarının teşkili, çalışma usulü, ön izin, ruhsat ve faaliyet izni başvurularının nasıl yapılacağı, geçiş hükümleri, başvuru belgeleri, fiziki kriterleri hakkında bilgilendirme bölge toplantıları yapılması ihtiyacı duyuldu. Bizler de ülke genelinde 15 ili bölge il olarak belirledik. Bugün Bursa’da bu toplantılarımızın beşincisini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bölge bilgilendirme toplantısının Bursa’da yapılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı ise, “Uzun soluklu bir çalışmanın neticesi ile çıkmış bir yönetmelik var. Bu yönetmelik ülkemiz açısından çok kıymetli, dolasıyla binalarımızın, çalışanlarımızın, hastalarımızın güvenliği her biri bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Toplantı yönetmelik ile ilgili sunumlarla devam etti. Sunumların ardından karşılıklı soru cevap gerçekleştirilerek, sahadaki yönetici ve personellerin fikirleri de ele alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.