Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya NİLÜFER BELEDİYESİ Engelsiz Sanat
banner13

YÜKSEK İHTİSAS’TA ANNE SÜTÜ FARKINDALIĞI…

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte hastanenin doğum servisinde kurulan stantta vatandaşlara anne sütünün önemi ile ilgili bilgilendirme yapılarak, konuyla ilgili broşür dağıtıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği stant, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Güzelsoy tarafından da ziyaret edildi.

Ziyarette konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, tüm doğan bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesinin ülke politikası olduğunu dile getirdi. Anne sütü farkındalık çalışmalarının hastanelerde gerçekleştirilmesinin önemine değinen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Emzirme haftası kapsamında ilimizin birçok noktasında program düzenleyerek anne sütüne dikkat çekiyoruz. Doğumların gerçekleştirildiği yer olan hastanelerimizde ise bu tarz etkinlikleri yapmak ayrı öneme sahip. Çünkü anne olma heyecanını yaşayan vatandaşlarımıza anne sütünün faydalarını anlatarak, bebeğinin sağlıklı gelişimi için ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslemesi gerektiğini anlatıyoruz. Hastanelerimizde tedavi hizmetlerinin yanında bu tarz farkındalık etkinlikleri de düzenleyerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek oldukça önem arz ediyor” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.