Öne Çıkanlar Yankı bursa Belediye sağlık BUSİAD

RUHUN GIDASI HAYVAN SEVGİSİ İLE BİRLEŞTİ

Yıldırım Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilçede öğrenim gören öğrencileri ağırladı. Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz tarafından karşılanan çocuklara, Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu müzisyenleri eşlik etti. Önce barınaklardaki hayvanları ziyaret ederek, onlar hakkında bilgi alan minikler daha sonra Başkan Yılmaz ile birlikte çocuk şarkıları söyleyerek eğlendi.

ÇOCUKLARIMIZA AKTARIYORUZ

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile farkındalık oluşturacak etkinlikler ile çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılamaya çalıştıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizler, merhamet ve adalet üzerine inşa edilmiş, bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim merhamet anlayışımız sadece insan ile sınırlı değildir, tüm canlıları kapsar. İşte bu hasletlerimizi evlatlarımıza aktarmak adına ruhun gıdası müziği ve hayvan sevgisini birleştiren bir etkinlik düzenledik” dedi.

 2 BİN 805 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Yıldırım Belediyesi olarak hayvanların bakımı ve korunması için önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Buradaki merkezimiz, can dostlarımız için her türlü imkanı bünyesinde barındırıyor. Geride bıraktığımız 6 aylık görev süremiz boyunca, bin 475 başıboş sokak hayvanını toplayarak, 441’ini sahiplendirdik. Yine 2 bin 805 hayvanı tedavi ettik. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Hemşehrilerimizden hayvan satın almak yerine sahipsiz hayvanlarını sahiplenmelerini istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.