Son zamanlarda Bursa, siyaseten hareketli günler yaşıyor.

Özellikle iktidar partisiyle ilgili önemli gelişmeler oluyor.

Bizlerde, Bursa ve Ankara’da yaşanan önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

İşte bu kapsam da en çok konuşulan konu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ani bir gelişme ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı, İstanbul'da Hüber Köşkü’ne çağırması oldu.

Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili sosyal medyada bazı yazılar yazdım ama bu konunun detaylarını ve analizlerini yakında sizlerle paylaşacağım.

Bu görüşme sonrası herkesin aklında, bu görüşmenin AK Parti Bursa'da birçok şeye sessiz kalan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanlış uygulamalarına ses çıkarmayan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'a olumsuz yansımaları olacağı fikri var.

Zaten Bursa’da, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın, Bursa'nın sorunlarının çözülmesi için çokta çaba sarf etmediği ve özellikle bazı konularla ilgili de duyarsız olmasından dolayı tepki gösteren kişiler var.

Bu kapsamda zaten bürokrasiden tutunda, siyasi atamalara kadar AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın çok pasif kaldığı, özellikle kendi partilileri tarafından da bu konuların çok eleştirildiğini söyleyelim.

Yine Başkan Ayhan Salman’a, yaklaşık 3 yılda partide disiplini ve birlikteliği sağlayamadığı, eski ve yeni partililerin kaynaşmasını gerçekleştiremediği için tepki gösteren çok sayıda partili de var.

Hele hele Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye üye kazandırılması için talimatlar verirken, Başkan Salman ve yönetiminin, kendilerini tatmin etmek için kendi partisine hizmet eden kişileri ihraç etme noktasında adım atmaları da bu işin sonunun geldiğini gösteriyor.

Yine bu olayların yanında AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın basın danışmanı olarak yanına aldığı ve geçmişte, gezi sevici ve sol zihniyetin savunucusu olarak meydanlarda gezen Bahar Özgün diye bir hanımefendiyi yılladır yanında çalıştırması da ciddi tepkilere neden oldu. Zaten bu bayanın sosyal medya da özellikle tweeter da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığı ve kendini gösteren paylaşımları ve beğenilerine bakarsanız ne demek istediği mi anlarsanız.

Evet dedik ya, ok yaydan çıktı.

Bu saatten sonra AK Parti Bursa'da sular hiç durulmaz.

Ha bu arada unutmadan söyleyeyim, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman hala sorularımıza cevap vermedi nedense?

Çok zor geldi herhalde sn. Salman'a bu sorular!

O zaman tekrardan hatırlatalım...

Partiye siz geldiğinizden günden bu zamana kadar kaç kişiyi üye yaptınız?

Partiden kaç kişiyi ihraç ettiniz?

Partinizden kaç kişi istifa etti?

Bakalım kendi partinize hizmet için ne kadar çalışmışsınız rakamlarla görelim!.

Lütfen....

Öyle kaçmak yok!!!

Sonuç olarak AK Parti Bursa'da siyaset bitmiş, ama bu şahıslar neyin kafasını yaşıyor?

Hala anlamış değilim.

Vallahi şaşıyorum...

Neyse ki Bursa'da yaşanan olayların takipçisi artık AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Yani artık bu saatten sonra kimsenin, kimseyi kandıracağını zannetmiyorum.

Özellikle önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan TBMM seçimleri ve kabine değişimi noktasında, Bursa için görevde olmayan bir siyasetçiye görev verilirse, siz o zaman Bursa'da siyaseten olacak olan şenliğe bakın.

Zaten bu kabine değişikliği olsun veya olmasın, Bursa'da siyaseten yapılan beceriksizlik ve yanlışların faturasını elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan birilerine kesecektir.

Bu anlamda bana göre, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın 3 yıllık karnesi zayıf, bundan dolayı önümüzdeki aylarda ki olağan il kongresinde, tekrardan aday gösterilmeyeceğini düşünüyorum.

Ha devam ederse ne olur, zaten bu yönetim ve siyaset anlayışından rahatsız olan taban nedeni ile, olası ilk seçimlerde AK Parti’nin, Bursa’da çok ciddi şok etkisi olacak seçim sonuçları alacağını şimdiden söylemek, zor olmasa gerek diye düşünüyorum.

Tabi ki, Ak Parti'de son kararı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın vereceğini hatırlatmak isterim.

Ama şu bir gerçek ki, Bursa'da işler yanlış giderken, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın yeniden başkan adayı olarak Ankara'dan aday gösterileceğini de düşünmüyorum.

AK Parti Bursa'da bundan öncede bu tarzda harakiri yapan il başkanlarının hazin sonunu gördük.

Hiç kimse kendini kandırmasın ve bir an önce, Ayhan Salman, zaman kaybetmeden, Bursa kamuoyuna bir daha aday olmayacağını açıklasın. Yoksa ilerleyen günlerde kendisini çok daha zor günlerin beklediğini hatırlatmak isterim.

Yazımın son notu ise AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ile ilgili. Bundan önceki aylarda sizin dikkatinizi bir konuya çekmiştim ama yine AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman bizi dikkate almadı. O zaman bu hanımefendinin watsup grubunda sizler ve diğer siyasetçiler için yazdığı yazıları onaylıyor musunuz?

Yoksa onaylamıyor musunuz?

Neyse bu hafta bende, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü'nün kendisinin yazdığı çokta hoş olmayan yazıları kamuoyuna aktaracağım.

Ama konunun ciddiyetini okurlarım anlasın diye bu yazımda bir tanesini paylaşıyorum bakalım bu işin sonu ne olacak?

Gün ola harman ola....

Bizi izlemeye devam edin..

Selam ve Dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.