banner13

Öncelikle sizlere Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönül ilişkileri ilgili bazı tesbitleri aktarmak istiyorum.

Ak Parti 2002 yılından bu zamana kadar özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi kendi partililerinde siyaset yapan kişilerin gönül ilişkileri ile ilgili ilişkilerle hep uyarılarda bulunmuş ve hemen gerekli tedbirler atılmıştı.

Bu konularla ilgili haberlerinden çıkması veya dedikodu olmasında bile rahatsızlık duyan Ankara'nın ve o kişilerin Ak Partide siyasi hayatını bitirmek için adım attıklarını bizlerde duymuştuk.

Malum eski bazı Bakanların sekreteri ile çıkan gönül ilişkileri ile ilgili haberler veya bazı Milletvekilerinin evli olmasına rağmen başka bir bayanla ilişkisi çıkması sonrasında gündeme gelen tüm Ak Partili siyasetcilerin siyasi yaşamı sona erdirilmişti.

Bununla ilgili Ak Parti Bursa eski bir Milletekilininde evli olmasına rağmen bir bayanla ismi ile çıktıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine hanımefendiye giden o kişinin siyasi hayatını bitirerek bir sonraki secimlerde Milletvekili olmasını engellemişti.

Bursa siyasetini bilenler bu kişinin kim olduğun tahmin edeceklerdir.

Yine bu hassas konu ile ilgili Ak Partide önemli bir isim yıllar önce bir uyarıda bulunmuştu.

Unutanlar olabilir hemen hatırlatalım...

Bir zamanlar Ak Partinin abisi ve özgür ağırlığı olan hatta Bursa'ya kurtarıcı olan gönderilen ve 100 projeyi bile yapamadan giden TBMM eski Başkanı ve Bakan Bülent Arınç'da bu gönül ilişkileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Peki Sn.Arınç 2006 yılında bu konuyla ilgili bakın neler söylemiş?..

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, son dönemde milletvekillerinin gönül ilişkileriyle ilgili bir soruya "İki şeyden korkarım. Bir kadın ilişkileri, bir de para ilişkileri. Mevki, makam, şunlar, bunlar iki noktada bizi çok dikkatli olmaya sevkeder" diye yanıt verdi.

Hatta konuşmasında bu konuyla ilgili "Toplum bundan hoşlanmaz. Bende hoşlanmıyorum. Eşlerimize sadakat bizim için de borçtur. Sadece o kişinin şahsıyla ilgili değil, Meclis olarak yara alıyoruz. Umarım ki, arkadaşlarımız özen ve dikkat gösterirler."açıklamasında bulunmuştu.

Evet aslında bu köşeden bu tür yazıları yazmak benimde hiç hoşuma gitmediğini belirtmek isterim. Bursa'nın bu kadar sorunu varken siyasetcilerin manita hastalığını yazmak bana kalmasa gerek ama ne yapalım iş başa düşünce böyle oluyor.

Malesef AK Parti Bursa'da bir çok siyasetcilerin 'gücü elinde bulunan zevatların biz istediğimizi yaparız bize kimşe birşey yapamaz ne dersek o olur anlayışıyla hayat tarzları olan' bu kişilere güç zehirlenmesinde bulunmaya devam ediyor.

Gerci bende ahlaktan sorumlu gazeteci değilim nede ahlak polisiyim! Gerci ben savcıda değilim, bir şeyleri isbatlamak zorunluluğumda yok. Ama bana gelen bilgi be belgeleri sizleri aktarmakla mükellefim.

Yine biraz sonra okuyacaklarınız iddaları görünce bir çok okurum 'Necmi bey insanların özel hayatı size ne oluyor ki,bunları yazıyorsunuz' diyebilirsiniz.

Evet normal vatandaşlar için herkes yer, içer, gezer, etik olmayan işler yapabilir,yurt dışında her haltı yapabilir,halk tabiri ile manitayla görüşebilir, gezebilir, pavyona bile gidebilir, kumarhaneye de gider. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Ama burada sıkıntı konu ise bu kişilerin halkı yöneten veya yönetmeye aday olan siyasetcilerin, bürokratların ve devleti yöneten idarecilerin bu makamda iken böyle bir olayları yapmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Hatta bu olayları hiç yapamamları gerekmektedir.

Hele hele Ak Parti gibi muhafazakar ve müteteyyin bir partili olduklarını iddia eden (partide Akp'lilerde olduğu için )yönetici Mkyk üyesi, Milletvekli, Belediye Başkanı, İl Başkanı veya Meclis üyeleri bu olaylara karışıyorlarsa bu konu artık halkın haber alması ve özgür bir basın olarak ifade özürlüğü kapsamında gündeme gelecek bir konu haline gelmiştir.

Ha birde bana böyle konuları kendi köşemde yazarken 'Necmi bey bu haberler ve yazılar size yakışmıyor diye haklı eleştiren 'yapan okurlarıma çok teşekkür ediyorum. Ama bu işleri yapan kişilerin kendinden ve toplumdan utanmıyorlarsa ben yazmaktan neden utanayım ki?

Durmak yok yazmaya devam....

Temiz toplum ve temiz siyaset için böyle kirli işlere hele hele evladı yaşında olan bayanlarla gönül işlerine karışan siyasetcileri, iş adanlarını ve bürokratları yazmak bundan sonra boynumuzun borcudur.

Şimdi gelelim Ak Parti Bursa'da manita hastası olan siyasetcilere... Evet evet bu iddialar bu saaten sonra çok konuşulaçaktır.

İşte Bursa'da birinci sırada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gelmektedir. Malum Başkan Aktaş'ın dosyası bir hayli kabarık!

İnegöl Belediye Başkanlığı zamanında başta benimde yazdığım 'Kim Fotoğrafdaki Kadın' ve diğer yazım olan ' Alinur Aktaş'ın Moldova kabusu' diye yazdığım yazılarda birbirinde farklı manitalarla ismi gündeme gelmişti.

Yine bana gelen bazı iddilara göre Başkan Alinur Aktaş'ın Görükle, Fomara, dağ yöresinde de manitalarla ismi gündeme gelmektedir.

Hatta bir başka iddiaye göre yakın zamanda Antalya'da özel bir programa (fuara) giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir manitayla oraya gittiği ve yakın koruma polisler ile bu bayanla sıkıntı yaşadığı ve sonrasında tüm koruma polislerini değiştirdiği iddia edildi.

Bir başka iddia ise Başkan Alinur Aktaş ile ilgili ise Bursa'da Irganda Köprüsünde bir manita ile ismi gündeme geldiği iddia edildi. Hatta bu manita ile ayrıca Başkan Aktaş'ın eski şöförü ve kasası olduğu iddia edilen sonraki özel kalem müdürü şimdiki Daire Başkanı olan Abdulkadir Baştürk'ünde bu manitayla ismi gündeme gelmiş!

Konu daha kapanmadı bu olaylar olurken bir vatandaş bu konuyu öğrenen ve bu rezilliği Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'a şikayet eden birisi olur.

Bu şikayet duyan Başkan Gürkan'da konunun gereğini yapacağına olayı hemen kankisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşa anlatır. Başkan Aktaş'da şikayetci olan kişiyi arayark onu tehdit ettiği söylenir.

Ahhh güzel Bursamda daha neler duyacağız... Nereye dokunsak bin ah işitiyoruz....

Şimdi gelelim Ak Parti'de manita hastalığında 2.sırada olan kişiye...

İddiaye göre Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ında bunda önce AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı iken bazı hemşirelerle ismi gündeme gelerek iddia edilmişti.İşte bu iddialara yenisi eklendi. Birde mevcut Başkan Gürkan'ın rahmetli babası imam iken bu iddilar doğruysa o makamda 1 dk durmaması gerektiğini söyleyelim.

Yine Bursa siyasetinde manita hastalığına yakalanan bir başka isim ise yine rahmetli bir başka hocanın oğlu...

Evet evet iddialara göre yeni Ak Parti Mkyk üyesi olan Ayhan Salman'ında İl Başkanlığı noktasında bazı manitalarla ismi gündeme geldi.

Şimdiki Ak Partili isim ise iddialara Bursa Büyükşehir Belediyesi eski özel kalem Müdürü şimdiki Daire Başkanı Abdulkadir Baştürk oldu. Özellikle özel kalem müdürü iken manita hastalığı taa üniversitelere kadar giden bir kişidir. Hatta iddialara göre İnegölden getirdiği x kişi ise hala en çok konuşulan kişilerden birsidir.

Gelelim yazımızın en çok konuşulan Ak Parti Bursa'da manita hastası olan kişilerden birisi de Büyükşehir Belediyesinde Alinur Aktaş'ın gizli kutularından Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Bayhan olduğu idia edildi.

Bu konuyla ilgili de geçmiş zamanda bana da böyle bir konuyu o dönem aramızın çok iyi olduğu Bursa Meydan Gazetesi Yazarı ve Sahibi Ercan Akyıldız kendi ağzından bana bazı bilgiler vermişti. İddialara göre Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı olan Ahmet Bayhan'ın Büyükşehir Belediyesinde bir bayana tacizde bulunduğu ve hakkında soruşturma açıldığı iddia etmişti.

Evet geldiğimiz nokta bu maalesef ...

Bursa'nın onlarca sıkıntısı sorunu varken millet manita hastalığına yakanlığını görüyoruz.

Hani bu iddiları sol cenahdaki kişiler yapsa neyse adamların fikri ve zikri o derseniz geciştirirseniz.

İyide kardeşim nasıl oluyorda muhafazakar ve müteteyyin olarak geçinen bazı zevatlar bu akıl tutulmasına kapılıp pis işlerin içersinde yar alıyorlar.

Hala aklım almıyor...

Anlamakta zorluk çekiyorum...

Zaten Ankara'dan yeni aldığım bilgilere göre Cumhurbaşkanlığından ve Ak Parti Genel Merkeziden Bursa ile ilgili gündeme gelen bu tür pis işlerle ilgili belge bilgilerin toplatıldığı ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı söylendi. Ha sonrasında neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Zaten bu yazdığım iddilarda devletin kolluk güçleri ve mit tarafından da takip edildiği Cumhurbaşkanlığı tarafından talimat verilirse bu konuların ne kadar gerçek olduğuda belgelerle açıklanaçağını düşünüyorum.

Ben gazeteci olarak üstüme düşen görevi yaptım arktık bundan sonraki süreç Ankara'nın konusudur. Zaten Ak Parti Bursa'daki bu enkaz yapı hem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hemde Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan bu kafayla devam ederlerse Millet ittifakına altın tepsiyle Büyükşehir Belediyesi verilmiş olaçaktır.

Ha unutmadan Bursa'da İmar yolsuzluğu ve usülsüzlüğü ile ilgili dosyalar aldı başını gidiyor.Bu işlerde de hem Ak Parti Belediyeler hemde Chp Belediyeler rantı cebine indirmeye devam ediyorlar.Maalesef herkeste bu süreci izlemektedir.

Paranın siyaseti olmadığını herkese ispatlayacağım.

'Unutmamalıyız ki; biz devlet malını çalanın cenaze namazını kılmayı reddeden bir peygamberin ümmediyiz.'

Selam ve dua ile...

Not:Yarın sizlere Ak Partili Büyükşehir Belediyesi, Chpli Nilüfer Belediyesi ve Ak Partili Milletvekili ile ilgili gündeme gelen milyonluk üsülsüzlük ve yolsuzluk dosyasını gündeme getireceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.